Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rezerva Dynama padla s Plzní. Písek slaví, i když hrál hodinu v deseti

Povedené představení mají za sebou fotbalisté tápajícího Písku. Ti doma dokázali vyhrát, i přestože jich bylo od 28. minuty o jednoho méně. Nedařilo se naopak B týmu Dynama, který doma prohrál s rezervou Viktorie Plzeň. V divizní soutěži si zastřílel Lom, který Komárovu nadělil hned sedm branek.

Ve druhé lize vyrazilo Táborsko do Opavy. Body si ale Jihočeši neodvezli. O výhře domácích rozhodl jediný gól, když ve 48. minutě proměnil penaltu Yunis. Klub tak zůstává s 11 body na 14. místě.

„Dnešní zápas z naší strany nebyl ideální. V tom, co nás zdobilo minulé utkání, kdy jsme vyhrávali osobní souboje, nás soupeř předčil. Byl agresivnější a hráli jednodušeji směrem nahoru,“ zhodnotil pro klubový facebookový profil trenér Roman Nádvorník. Táborsko podle něj mělo uhrát bezbrankovou remízu. 

Rezerva Plzně si odvezla z Budějovic tři body

V ČFL se potkaly dva B týmy. Radovala se nakonec Viktoria Plzeň, která na Složišti porazila Dynamo 3:0. Trefili se Čihák a dvakrát Kronus. Trenér domácích Dušan Žmolík utkání označil za nejhorší výkon podzimu.

„Výsledek odpovídá předvedené hře, v zápase jsme byli horší a byl to náš nejhorší výkon v sezoně. Soupeř nás nepustil do naší hry, sice jsme si tam nějaké šance vytvořily, ale bylo to spíše po náhodách, ne po situacích, které trénujeme. Jak jsem řekl, šance jsme měli, jak v prvním, tak druhém poločase. Za stavu 2:0 jsme to mohli ještě zdramatizovat, měli jsme tam výbornou situaci, kdy náš hráč dával balón pod sebe, bohužel to ale proběhlo pouze malým vápnem. V závěru jsme mohli alespoň korigovat, když Prášek šel sám na bránu, gólman soupeře ale dobře přízemní střelu vytlačil na roh,“ zhodnotil pro klubový web trenér. 

Náladu si naopak zvedli v Písku. Tam už v pátek večer přijel Sokol Hostouň. Ve 28. minutě sice dostal červenou kartu domácí Michal Němeček, ale to domácí nesrazilo. Před koncem prvního poločasu si našel centrovaný míč Martin Voráček a přidal první gól. V 55. minutě si dal po rohovém kopu vlastní gól Štěpán Krunert a vedení už Písek udržel. 

„Příští venkovní zápas v Domažlicích budeme chtít domácí výhru potvrdit a bodovat. Jsem rád, že kluci výkonem ukázali, že na poslední místo nepatříme,“ uvedl pro klubový web trenér Milan Nousek. Zatímco B tým Dynama je 14. těsně nad sestupem, Písek poskočil na 12. příčku.

Lom nastřílel sedm branek

V divizní soutěži o sobě dali vědět hlavně fotbalisté Lomu. Ti vyhráli v Komárově vysoko 7:1. Góly padaly hlavně ve druhém poločase, po prvním vedl Lom 2:1. Za Lom se dvakrát trefili Grobár a Pfeifer, jednu branku zaznamenali Rydval a Rabiňák a jednou si Komárov dal vlastní gól. Nejlepší střelec divizní soutěže Zbyněk Musiol s 10 góly se tentokrát neprosadil.

„Nálada je podstatně lepší než před týdnem,“ přiznal trenér Lomu Lukáš Zeman, který je se svým týmem na druhém místě. 

Bodovali i další jihočeští zástupci v divizní soutěži. Český Krumlov venku porazil Hořovice 1:0, Soběslav doma přehrála Horní Břízu 2:0 a fotbalisté Katovic si poradili s Klatovy 4:1. Katovice tak drží třetí místo, Český Krumlov je pátý a Soběslav se posunula na osmou příčku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto foto: Lukáš Jakubec / SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, Písek, katovice, lom, soběslav, český krumlov, HC Dynamo Pardubice, HC Škoda Plzeň, soutěž, fotbalista, FC Viktoria Plzeň, trenér, SK Dynamo České Budějovice, okres Tábor, SFC Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rezerva Dynama padla s Plzní. Písek slaví, i když hrál hodinu v deseti  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.