Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Sobota 30. března 2024  |  Svátek má Arnošt
Bez reklam

Venku Dynamo body sbírá, doma je rozdává. Naši diváci trpí, ví trenér Weber

Českobudějovičtí fotbalisté o víkendu vyhráli už čtvrté utkání na hřišti soupeře. Zatímco venku je Dynamo jedním z nejlepších týmů v lize, doma se mu nedaří. Trenér Jozef Weber věří, že to Jihočeši zlomí už v neděli s Hradcem Králové.

Opět venku, opět výhra. Dynamo vyloupilo Teplice

České Budějovice v rámci 12. kola FORTUNA:LIGY vyrazily na hřiště Teplic s jasným cílem. Chtěly navázat na dobré výkony z posledních výjezdů, zejména pak na výhru z Ostravy. A to se jim povedlo. Po dvou gólech v druhém poločase Dynamo veze na jih...

Po nevydařeném domácím utkání se Zlínem, při kterém Dynamo doma přišlo o vedení 2:0, si fotbalisté Českých Budějovic chtěli spravit chuť v Teplicích. I to je podle trenéra Jozefa Webera možná jeden z důvodů, proč se týmu venku daří.

„K venkovnímu zápasu jedeme většinou s tím, že se nám to domácí utkání nepovedlo a jsme na špičkách. Z kluků dnes byla cítit maximální koncentrace. Možná je to v to. Mužstva, se kterými jsme venku hráli, byla pro nás ideální na brejkové situace. Doma jsme navíc začínali se silnou trojicí Sparta, Slovácko a Plzeň,“ reagoval v sobotu na tiskové konferenci po zápase Weber.

Dynamo doma: 2 remízy, 4 prohry, 2 body
Dynamo venku: 4 výhry, 1 remíza, 1 prohra, 13 bodů

Ten si uvědomuje, že pak následovala utkání, které Dynamo mělo zvládnout, ale nestalo se tak. „Naši budějovičtí diváci trpí, rádi by se dočkali vítězství a věřím, že to v příštím utkání otočíme,“ vzkázal trenér. 

Dynamo má doma co napravovat. Zatímco ve venkovní tabulce patří Jihočechům za čtyři výhry, jednu remízu a jednu prohru třetí příčka, v tabulce domácích utkání jsou se dvěma body úplně nejhorší z celé ligy. Výsledkem je dosavadních 15 bodů a osmé místo. 

V sobotním utkání Jihočeši vyhráli po brankách Hellebranda a Čmelíka. „V první půli jsme herně obstáli. Byli jsme dostatečně trpělivý. Ve druhé půli jsme se zlepšili a v ofenzivě vytěžili maximum. Branka padla po pěkné akci Hory a Hellebranda a další gól přidal Čmelík, který svým pohybem a aktivitou změnil ráz utkání,“ potěšilo Webera, který pochválil také druhého střelce Hellebranda. 

Další utkání odehrají Jihočeši v neděli 23. října doma proti Hradci Králové. Výkop je v 15 hodin. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky dynamo, fotbal, josef weber, české budějovice, teplice, HC Dynamo Pardubice, Jozef Weber, trenér, SK Dynamo České Budějovice, FC Hradec Králové, FK Teplice, FC Fastav Zlín, AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, 1. FC Slovácko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Venku Dynamo body sbírá, doma je rozdává. Naši diváci trpí, ví trenér Weber  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.