Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Českobudějovické Dynamo stojí o reprezentanta, píše se na Ukrajině

Zkušenosti má z Ukrajiny, Rakouska či Švýcarska. Nyní reprezentuje právě Ukrajinu na mistrovství Evropy fotbalistů od jedenadvaceti let. Útočník Bogdan Viunnyk je proto v hledáčku několika evropských týmů, mezi kterými má být i českobudějovické Dynamo.

Informoval o tom ukrajinský zpravodajský server Footballhub.ua. Novinář Vadym Adamenko tvrdí, že se o Viunnyka zajímají švýcarské kluby Young Boys, St. Gallen a Lucern. 

Útočníka však má sledovat také Dynamo. „Český tým dokonce přišel s oficiální nabídkou na 21letého forvarda,“ uvedl server. 

Ukrajinec působil v akademii Dynama Kyjev, odkud se přesunul do akademie Šachtaru. Později hostoval v ukrajinském Mariupolu a dvě hostování strávil ve švýcarském Curychu. Naposledy hostoval v druholigovém rakouském celku Grazer AK 1902. Velkou produktivitou se ale neprezentoval, ve 14 zápasech dal jeden gól a na jeden přihrál.

Nyní je Bogdan Viunnyk na evropském šampionátu do 21 let. V utkání proti Španělsku pomohl gólem k remíze 2:2 a Ukrajina postoupila ve skupině ze druhého místa. V kádru působí také bývalý budějovický fotbalista Maksym Talovierov, který patří Slavii a nyní se o něj zajímají kluby z německé Bundesligy. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FK Šachtar Doněck

Štítky dynamo, české budějovice, fotbal, ukrajina, reprezentant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovické Dynamo stojí o reprezentanta, píše se na Ukrajině  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.