Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Úvodní zápas sezony Dynamo prohrálo

V novém ročníku FORTUNA:LIGY České Budějovice v 1. kole jely do Uherského Hradiště, kde se střetly s domácím Slováckem. Dynamo ale bohužel po sympatickém výkonu padlo vysoko 1:4. Po prvním poločase svěřenci trenérů Nikla se Zápotočným prohrávali o dva góly, do hry se ale vrátili díky brzkému gólu Hory na začátku druhé půle. I přes velký tlak ve druhém poločase Dynamo vyrovnat nedokázalo, efektivní Slovácko naopak vstřelilo ještě dvě branky.

Lepší vstup do utkání mělo domácí Slovácko, to totiž hned v první minutě po hezké akci vybojovalo rohový kop. Z něho následně zakončoval Daníček hlavou nad Šípošovu branku. Po deseti minutách hry zahrozilo také Dynamo. U levé lajny byl faulovaný Hora a z následné standardky byl před Hečou pořádný závar, Sinjavskij ale míč odklidil do bezpečí. O chvíli později se České Budějovice po pěkné kombinaci dostaly opět do vápna Slovácka, když z pravé strany centroval Hora, ale ani nadvakrát se Dynamu nepodařilo ohrozit branku Heči. A tak po dvaceti minutách se slibnou příležitostí přišli domácí fotbalisté, kteří si po rychlém protiútoku vynutili volný přímý kop těsně za hranicí šestnáctky. Trávník ale poslal míč přímo do zdi. 

O minutu déle už Slovácko skórovalo, Vecheta byl ovšem v ofsajdu a branka nebyla uznána. Po půl hodině hry se k první velké příležitosti dostali také Jihočeši. Centr do vápna odhlavičkoval Daníček k Osmančíkovi, který z voleje mířil k přední tyči, brankář Heča balon ale vyrazil na roh. A Když to nevyšlo mužům v černých dresech, tak těm v bílých ano. Jeden z českobudějovických hráčů uprostřed hřiště uklouzl na míči a nabídl tak Marku Havlíkovi velkou šanci v podobě sóla na brankáře Šípoše, a nemýlil se. Netrvalo dlouho a domácí vedli už o dvě branky. Krásnou individuální akcí se blýskl Petržela, který ve vápně Dynama našel Seung Bin Kima a ten zvýšil na 2:0. Stejným výsledkem také první půle skončila.

Do té druhé vstoupilo Dynamo tím nejlepším možným způsobem. V 53. minutě Hora zahrával volný přímý kop a trefil jednoho z hráčů Slovácka ve zdi do ruky. Sudí Starý si šel celou situaci ještě překontrolovat k monitoru a poté nařídil penaltu. K té se postavil Jakub Hora, bezpečně proměnil a stal se tak prvním střelcem Jihočechů v nové sezoně. Vstřelená branka Dynamo nakopla a Slovácko pak bylo pod obrovským tlakem. České Budějovice měly několik příležitostí na to, aby vstřelily branku, připsaly si také několik rohových kopů po sobě jdoucích v krátkém časovém úseku.

V 69. minutě si další obrovskou šanci fotbalistů z Českých Budějovic připsal Ondrášek, jeho hlavičkový pokus ale Heča vyrazil dobrým zákrokem na roh. Slovácko v dnešním zápase bylo hodně efektivní, to ukázala i situace ze 76. minuty. Cicilia vyhrál souboj, odražený balon se odrazil k Matěji Valentovi a ten přesnou střelou zamířil k pravé tyči Šípošovy branky, 3:1. Za pět minut tým z Uherského Hradiště své vedení ještě zvýšil. Po chybě v rozehrávce Dynama se k míči dostal Ondřej Mihálik, jenž přeloboval brankáře českobudějovického týmu a upravil na konečných 4:1. Dynamo tak svůj první zápas sezony v Uherském Hradišti prohrálo.

FC Slovácko - SK Dynamo ČB 4:1 (2:0)

Branky: 36. Havlík, 39. Kim, 76. Valenta, 81. Mihálik – 54. J. Hora I (pen.), Žluté karty: Siňavskij - Havel, Rozhodčí: Starý - Caletka, Machač, Diváci: 4424

Slovácko: Heča – Siňavskij (85. Brandner), M. Kadlec (C), Daníček, Reinberk – Trávník, Havlík – Holzer (85. Kalabiška), Kim (67. Mihálik), Petržela (67. Valenta) – Vecheta (73. Cicilia).

Dynamo: Šípoš – L. Havel (C), Králik, Broukal – Osmančík (73. Trummer), J. Hora I, P. Hellebrand (83. Hais), Suchan (67. Adediran), Čermák (83. V. Hora), Čmelík – Ondrášek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo ČB

Štítky Dynamo ČB, FC Slovácko, SK Dynamo České Budějovice, Jakub Hora, 1. česká fotbalová liga, Ondřej Mihálik, Marek Havlík, Matěj Valenta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úvodní zápas sezony Dynamo prohrálo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.