Počasí dnes31 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Slavia se zajímá o útočníka Adedirana. Dynamo shání posily v zahraničí

, aktualizováno 15. srpna 2023, 15:26

I přestože se liga naplno rozjela, řeší českobudějovické Dynamo změny ve svém kádru. Kromě posil, které Jihočeši hledají v zahraničí, je možné, že dojde i na odchody. Nigerijského útočníka Quadri Adedirana si totiž na nedělní utkání s Plzní přijeli prohlédnout případní zájemci. Dynamo v úterý informovalo o odchodu jiného útočníka, Jakub Matoušek bude hostovat v Táborsku.

Adediran odehrál proti Plzni jeden poločas. Vidět byl, tlačil se do pokutového území, ale také se prezentoval jednou zahozenou tutovkou, když před odkrytou brankou mířil mimo tři tyče. 

I přestože se za Dynamo v letošní sezoně neprosadil, řeší Jihočeši jeho případný prodej. Server inFotbal.cz uvedl, že o útočníka stojí pražská Slavia. Podle informací Budějcké Drbny sledovali v neděli Adedirana na stadionu případní zájemci.

Ve hře je částka jeden milion eur, v přepočtu zhruba 24 milionů korun, ale na stole je také hráčská kompenzace, uvedl inFotbal.cz. Adediran přišel do Dynama z Dukly Praha. V minulosti hrál fotbal také v Německu či na Maltě. V tuzemské nejvyšší soutěži zatím posbíral 16 startů a připsal si dvě branky.

Jihočeši v úterý odpoledne informovali o jiném transferu. V druholigovém Táborsku bude v nadcházející sezoně působit útočník Jakub Matoušek. Součástí smlouvy je opce na přestup. 

Dynamo není po čtyřech prohrách v komforní situaci a řeší doplnění kádru. Na tiskové konferenci po nedělním utkání to řekl trenér Tomáš Zápotočný. 

„Máme čas do 8. září a určitě budeme makat na tom, abychom přivedli hotové hráče. Ten přestupový trh je ale docela složitý. Tenhle týden si nicméně sedneme s Honzou Podroužkem (sportovní manažer, pozn. redakce), s panem Čadkem (sportovní ředitel, pozn. redakce) a panem Koubkem (majitel, pozn. redakce), bude to intenzivní. Přál bych si do každé řady přivést jednoho hráče. Nemáme široký kádr na to, abychom si mohli vyskakovat jako Plzeň nebo Slavia, ti jsou úplně někde jinde,“ řekl trenér na dotaz Budějcké Drbny. 

Jsme hlupáci ligy, řekl Zápotočný. Příští zápas hrají trenéři Dynama o místo

Stydí se a omlouvá se fanouškům. Trenér Dynama Tomáš Zápotočný nešetřil po čtvrté prohře kritikou. V příštím utkání podle něj hraje trenérská dvojice o setrvání v klubu. Současnou situaci vnímá jako ostudu pro klub i celé město. České Budějovice...

Minulý týden ve stejném duchu mluvil sportovní manaer Jan Podroužek. „Pořád se snažíme najít vhodné typy hráčů tak, aby kádr posílily, v současné době probíráme několik možností do defenzivy i ofenzivy,“ uvedl pro Budějckou Drbnu.

V uplynulých týdnech opustil klub Jakub Grič, který po rozvázání smlouvy zamířil do druhé polské ligy. Před nedávnem tým naopak posílil Alen Dejanovic, který přišel z bosenské nejvyšší soutěže. 

Server inFotbal zmínil některá jména, která má Dynamo zvažovat. Patří mezi ně křídelník Wale Musa Alli z Brna či stoper Joseph Colley z polského Krakova, který mimochodem prošel akademií Chelsea. V červencovém rozhovoru pro Budějckou Drbnu Jan Podroužek potvrdil zájem o Ukrajinského útočníka Bogdana Viunnyka a naznačil, že klub řeší také příchod jednoho Islanďana. 

Nevyužití téhle šance bych litoval, říká Podroužek. Kádr Dynama chce omladit

V minulosti o fotbalových přestupech psal, nyní je sám řeší. Jan Podroužek se stal sportovním manažerem českobudějovického Dynama, kde už se zapojil do budování kádru pro nadcházející sezonu. V rozhovoru pro Budějckou Drbnu popisuje svou novou...

Jihočeši jsou po čtyřech kolech poslední se skóre 5:17. V příštím utkání přivítají na domácím hřišti Bohemians Praha 1905. Podle Zápotočného to může být klíčový zápas pro setrvání trenérské dvojice ve funkci. 

„Mluvil bych naivně, kdybych řekl, že tlak na nás s Márou (Marek Nikl, trenér, pozn. redakce) nebude vytvářený. Nesmírně si vážím pana majitele Koubka. Jestli nevyhrajeme s Bohemkou, nemáme tady co dělat. Tak hrůzný start v lize asi Budějovice ještě nezažily,“ přiznal před novináři.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky české budějovice, slavia praha, dynamo, přestupy, adediran, jan podroužek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia se zajímá o útočníka Adedirana. Dynamo shání posily v zahraničí  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.