Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Dynamo posílil záložník Hubínek. Přichází také bývalý hráč Brightonu

Dynamo před nedělním utkáním přivádí dvě posily do svého kádru. Klub potvrdil příchod záložníka Michala Hubínka, který naposledy hrál v Polsku. Smlouvu už podepsal také bývalý hráč Mladé Boleslavi Jiří Skalák.

Informace, které tento týden zveřejnil server iSport.cz, potvrdil dnes Budějcké Drbně sportovní manažer Jan Podroužek„Jsme domluveni a máme podepsané smlouvy se dvěma hráči. Jde o Michala Hubínka a Jiřího Skaláka,“ řekl. 

Prvního jmenovaného představil klub krátce po pátečním poledni. „U Hubínka oceňujeme jeho zkušenosti, které nasbíral v české lize a v Polsku. Potřebujeme vylepšit soubojovou schopnost mužstva, aniž bychom však slevovali z fotbalových nároků,“ popsal Podroužek. 

Hubínek začínal s fotbalem v Bohemians Praha 1905. Poté zamířil do Mladé Boleslavi a od roku 2021 hrál za polský klub Bruk-Bet Termalica Nieciecza, se kterým působil ve druhé lize i v nejvyšší soutěži. 

„Cítím se skvěle. Velmi mě potěšil zájem Dynama o moje služby. Jsem odhodlaný dát ze sebe to nejlepší a těším se, až budu moct klukům pomoct na hřišti,” vzkázal po podpisu Michal Hubínek.

Dynamo nestačilo na Plzeň a dál čeká na bodový zisk

Ve 4. kole FORTUNA:LIGY českobudějovičtí fotbalisté na domácím hřišti přivítali plzeňskou Viktorii a chtěli získat první body do ligové tabulky. To se jim ale bohužel nepovedlo. Viktoria vedla po deseti minutách o dvě branky, Dynamo pak sice do...

Ten byl bez smlouvy stejně jako druhá posila Českých Budějovic. Jiří Skalák by se mohl objevit už v nominaci na nedělní utkání.

Odchovanec Sparty hrál také za Slovácko či Brno. Mezi lety 2016 až 2021 působil v Anglii, kde nosil dres Brightonu a Millwallu především ve druhé nejvyšší soutěži Championship. Má také 17 startů za reprezentaci. 

„Je to hráč, který má zkušenosti ze Sparty, Anglie či reprezentace. Toho si vážíme. Znám ho asi osm let a oceňuji na něm, v jakou osobnost vyspěl. Vážím si i toho, jak přistoupil k jednáním. Do mužstva vstupuje persona a hráč, který je schopen mužstvu pomoci a dát impuls, který potřebuje,“ zhodnotil Podroužek. 

Kádr i přesto není uzavřený. Jihočeši stále shání jednu posilu do defenzivy. Vyloučené nejsou ani odchody. 

I přestože se liga naplno rozjela, řeší českobudějovické Dynamo změny ve svém kádru. Kromě posil, které Jihočeši hledají v zahraničí, je možné, že dojde i na odchody. Nigerijského útočníka Quadri Adedirana si totiž na nedělní utkání s Plzní...

Odejít by mohl Quadri Adediran. Server inFotbal.cz uvedl, že o útočníka stojí pražská Slavia. Podle informací Budějcké Drbny sledovali Adedirana na stadionu případní zájemci. „Mohu říct, že jsme v kontaktu se Slavií,“ řekl Budějcké Drbně Podroužek. Jestli ale na přestup dojde, se teprve uvidí. 

Ve hře je částka jeden milion eur, v přepočtu zhruba 24 milionů korun, ale na stole je také hráčská kompenzace, uvedl inFotbal.cz. Adediran přišel do Dynama z Dukly Praha. V minulosti hrál fotbal také v Německu či na Maltě. V tuzemské nejvyšší soutěži zatím posbíral 16 startů a připsal si dvě branky.

V neděli vyzve Dynamo doma pražské Bohemians. Zápas začíná v 15 hodin na Střeleckém ostrově. 

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky české budějovice, dynamo, fotbal, sport, skalák, hubínek, přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo posílil záložník Hubínek. Přichází také bývalý hráč Brightonu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.