Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dynamo začíná přípravu s jednou posilou. Jednání s novým majitelem pokračují

Hráči českobudějovického Dynama se ve čtvrtek ráno potkali na Střeleckém ostrově. Jihočechům začala příprava na druhou polovinu sezony. Do ní se zapojila posila z Rakouska a na programu jsou zatím dva přípravné zápasy. Otazníky dál visí nad soustředěním v Turecku či novým majitelem. Jednání s případným akcionářem ale podle klubu pokračují.

Jasno je o tom, kdo povede kádr v úvodu zimní přípravy. S týmem pokračují trenéři Jiří Kladrubský a Jiří Lerch. Druhý jmenovaný dnes před prvním tréninkem promluvil s novináři. 

„Určitě budeme navazovat na ten poslední zápas (remíza s Bohemians 0:0, pozn. reakce). Věřím, že to byl odrazový můstek, kde jsme se ode dna trochu odpíchli. Situace samozřejmě není jednoduchá. Všichni jsou ale odhodlaní udělat maximum a věřím, že to zvládneme,“ řekl Jiří Lerch

Trenéři podle něj řekli hráčům, že se od stávající situace musí tým oprostit. „Je to věc mediální a pana doktora Koubka. Musíme to hodit za hlavu a dobře se připravit. Už jsem říkal, že jsme zapracovali na organizaci hry a v tom chceme pokračovat. Pracovat chceme na všech fázích, abychom byli nebezpeční v útoku a pevní v obraně,“ sdělil Lerch. 

Trenéři podle Lercha včera mluvili s majitelem Dynama Vladimírem Koubkem. „Ten nám řekl, že se jedná s novým partnerem a ten by si měl přivést nového trenéra. Do té doby kádr vedeme my. Je pro nás určitě důležité, že za námi kabina stojí. Cítíme to,“ dodal trenér. 

Partner se chystá převzít klub

Stejnou informaci potvrdil také mluvčí českobudějovického klubu Antonín Šrajer. Vedení podle něj situaci intenzivně řeší. 

„Vedou se intenzivní jednání o příchodu nového strategického partnera. Vzhledem k tomu, že jednání stále pokračují, tak není možné situaci blíže komentovat. Nový strategický partner, budoucí majitel, má rozhodující slovo ve volbě trenéra, zatím to není možné blíže komentovat,“ popsal mluvčí. 

Dynamo v tiskové zprávě dnes uvedlo, že se strategický partner chystá převzít klub. Více informací Jihočeši neprozradili. Kromě zájemců z Anglie s nigerijskými kořeny se mluví také o skupině ze Švýcarska. 

Přípravené zápasy
13. ledna Dynamo - Vysočina Jihlava (Složiště)
19. ledna Dynamo - SKU Amstetten (Složiště)
24. ledna - 2. února Soustředění (v jednání)

Kolem možného prodeje Dynama se pohybuje bývalý předseda fotbalového svazu František Chvalovský, který zastupuje potenciální investory, informoval před nedávnem server infotbal.cz.

Složitou a těžko čitelnou situaci v Dynamu ilustruje hned několik zpráv. Kromě nového vlastníka visí otazník například nad plánovaným soustředěním v Turecku, které je podle tiskové zprávy "v jednání".

Hráči se o tom, kdo je povede v přípravě, do dnešního dne nedozvěděli. Novinářům to řekl kapitán Lukáš Havel

„Vlastně jsme se nedozvěděli, kdo nás povede. Já si volal s Kladrym (Jiří Kladrubský, pozn. redakce) asi tři dny před srazem, že za to vezme s panem Lerchem. Řekl mi, že se uvidí, jestli někdo přijde či nikoliv, protože se nic neví,“ shrnul Havel na dotaz Budějcké Drbny. 

Kapitán Dynama Lukáš Havel. Foto: Jakub Bartoš

Odchovanec Dynam dodal, že si sám od spekulací odpočinul. Tým se podle něj nyní musí připravit a záležet bude hlavně na tom, jak se Jihočeši budou prezentovat. 

„Věřím, že to jako kabina zvládneme a semkneme se. Podržíme teď stávající trenéry. Stojíme za nimi a věříme jim. Jsme tu s nimi dlouho, víme, co od nich očekávat a naopak...Teď to bude určitě o nás starších, ale není to jen o nás. Ti mladí nám musí pomoci a cítit odpovědnost za klub a kabinu,“ popsal Havel.

V kádru doposud došlo pouze ke dvěma změnám. K B-týmu se připojuje Thomas Jungbauer, který si nevybojoval místo v A-týmu i kvůli zranění. Na testech je v Českých Budějovicích německý útočník Jakub Tranziska. 

Dvaadvacetiletý fotbalista druholigového rakouského týmu Admira Wacker si na podzim připsal 12 soutěžních startů s bilancí tři góly a jedna asistence. Blýskl se v sezoně 2021/2022, když si v dresu rezervy Mohuče připsal 21 branek v páté nejvyšší německé soutěži. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky dynamo, české budějovice, fotbal, sport, vladimír koubek, lukáš havel, jiří lerch

Dynamo začíná přípravu s jednou posilou. Jednání s novým majitelem pokračují  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.