Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V dalším záchranářském souboji Dynamo neskórovalo a na Slavii prohrálo

Na první jarní bodový zisk budějcké Dynamo v Praze nenavázalo a v přímém souboji se Slavií Praha o udržení v Synot lize prohrálo 0:2. V nedělním duelu se jeho katem stal Milan Škoda, který se prosadil jak na začátku, tak na konci střetnutí, a přinesl sešívaným důležité tři body do tabulky. Jihočeši jsou tak čtyři kola před koncem nadále poslední a na pozici, která zaručí další sezonu v nejvyšší soutěži, ztrácí už osm bodů.

Hrozivý vstup do utkání zaznamenalo Dynamo v Edenu. Ve druhé minutě vhazoval míč do hry Tamás, ten se dostal ke Keniovi, který nacentroval do vápna a Milan Škoda usměrnil balon za záda Křížka.

Za pět minut byl slavistický střelec v podobné příležitosti, tentokrát ale budějcký brankář udržel míč před čárou a neinkasoval.

Vzápětí se mohl postarat o vyrovnání Funda, jenž dělovkou napálil pouze tyč klece Pražanů. Následná dorážka Varadiho byla neúspěšná. 

V osmnácté minutě byli po přímém kopu v šanci Piták s Vukadinovičem, jejich akce ale neskončila podle představ. Míč se následně dostal ke Škodovi, který však přestřelil svatyni Dynama.

Zodpovědnost na sebe vzal ve dvaatřicáté minutě Ladislav Volešák, jenž se řítil za vyrovnáním. Přestože některým hráčům Slavie udělil lekci, finální fáze mu nevyšla a Berkovec se nemusel trápit. 

Další zajímavá situace se naskytla až ve druhém poločase. Po dvanácti minutách zkusil své pověstné štěstí Machovec, ale branku domácích netrefil.

O devět minut později poslal Zmrhal do akce Hrubého, který se snažil přesně zamířit svou pravou nohou, ale jen o pár centimetrů nemířil přesně. 

Za chvíli mohli znovu vyrovnat Jihočeši. Po přímém kopu zamířil míč do vápna, kde si jej zpracoval Novák, jeho pokus však zastavil ještě před brankou Bílek. Krátce nato neuspěl ani na druhé straně Švec.

Účet utkání uzavřel v devadesáté minutě střelec úvodní trefy Milan Škoda. Po neúspěšném tlaku hostujícího celku se dostal do protiútoku, dokázal obstřelit Zdeňka Křížka a zaručil Slavii tři body.

Dynamo nastoupí v dalším kole doma proti Dukle Praha. V sobotu 9. května ale zápas začne už v 16 hodin.

SK Slavia Praha - SK Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)

Branky: 2. a 90. Škoda. ŽK: 1:2 (Bílek - Machovec, Varadi). Rozhodčí: Ardeleanu – Kotík, Ratajová. 

SK Slavia Praha: Berkovec - Švec, Latka, Bílek, Tamás - Deli, Piták - V. Vukadinovič (77. Mikula), Kenia (58. Hrubý), Zmrhal (69. Baéz) - Škoda. Trenér Miroslav Beránek.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Janotka, Novák, Lengyel, Machovec - Pešek, Řezáč (64. Benát), Kladrubský, Volešák (58. Chrien), Funda (68. Škoda) - Varadi. Trenér František Cipro.

Foto: Jan Škrle

Štítky SK Dynamo České Budějovice, fotbal, Synot liga, Slavia Praha, záchrana, SK Slavia Praha, Milan Škoda, SYNOT, Zdeněk Křížek, Ladislav Volešák, FK Dukla Praha, Stadion Eden, Miroslav Beránek, František Cipro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V dalším záchranářském souboji Dynamo neskórovalo a na Slavii prohrálo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.