Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Memoriál Antonína Straky letos přivítal pět jihočeských fotbalových týmů

Na velkou osobnost vyšebrodského fotbalu se v sobotu 20. června vzpomínalo na fotbalovém hřišti ve Vyšším Brodě. Uskutečnil se zde Memoriál Antonína Straky, ve kterém se tentokrát utkalo pět jihočeských fotbalových týmů.

Ačkoliv bylo počasí nevlídné, zhruba třináctiletí fotbalisté bojovali ze všech sil. Kromě místního družstva a Výběru Jihočeského kraje (tradiční účastníci) dorazili hráči z Větřní, Čtyř Dvorů a Lomnice nad Lužnicí. Favorizovaný byl Výběr Jihočeského kraje, který nakonec skutečně zvítězil. Ostatní týmy, ve kterých figurovalo i několik dívek, ale taktéž předvedly skvělý fotbal, jenž potěšil i mnohé dospělé diváky.

Kdo byl Antonín Straka? Pracoval například v Jihočeském fotbalovém svazu a hlavně - byl obrovským tahounem mladých vyšebrodských fotbalistů, které trénoval. Právě proto je memoriál cílen na mladé fotbalisty.

Antonín Straka byl srdcař, na kterého dodnes mnozí jeho souputníci a hráči vzpomínají. Ostatně několik výborných fotbalistů vychoval. Jeho memoriál je každoroční tradicí, která se letos uskutečnila již pošestnácté.

Štítky Antonín Straka, fotbalista, fotbalový tým, Vyšší Brod, Jihočeský kraj, Větřní, Lomnice nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Memoriál Antonína Straky letos přivítal pět jihočeských fotbalových týmů  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.