Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dynamo vstoupilo do sezony vítězně, pohárový souboj s Doubravkou rozhodlo v první půli

Spokojen s výsledkem může být trenér František Cipro po prvním soutěžním utkání v sezoně 2015/2016. Českobudějovické Dynamo zvládlo utkání prvního kola Poháru FAČR v Doubravce a zvítězilo 5:0. Všechny branky padly hned v prvním poločase, dvakrát se trefil Zdeněk Linhart.

Cesta za postupem do dalšího kola Poháru FAČR začala Dynamu ve čtrnácté minutě prvního poločasu. Po centru Šimáka se z levé strany dostal k hlavičce Zdeněk Linhart a otevřel účet utkání.

O čtyři minuty později navýšil skóre autor zmíněného centru z předešlé gólové situace. Jan Šimák namířil na vzdálenější tyč a míč zapadl přesně do branky Doubravky.

Třetí branku přidala další nová posila Jihočechů. Ve dvaatřicáté minutě nedokázal zastavit střelu Milana Jurdíka gólman domácích Bouzek a kapituloval potřetí.

Za tři minuty později se výsledek měnil počtvrté. Funda si v pokutovém území vyhlédl Zdeňka Linharta, který neměl moc práce s překonáním strážce svatyně Doubravky.

A právě Jiří Funda dovršil neoblíbeného „bůra“ na kontě inkasovaných branek domácích. Ve čtyřicáté minutě se i on vžil do role střelce, který se při zakončení moc nezapotil a poslal Dynamo do vedení 5:0.

Hosté do druhého poločasu vystřídali oba útočníky, trenér Cipro chtěl Linharta s Jurdíkem pošetřit do startu Fotbalové národní ligy, a tak šli na plac Lukáš Havel s Martinem Heldem.

Utkání už se dohrávalo, bylo vcelku jasné, že hosté si připíší úspěšný vstup do Poháru FAČR. V devětašedesáté minutě se ještě zaskvěl domácí brankář Bouzek, jenž vyrazil střelu Řezáče.

Do zápisu se jako poslední zapsal budějcký stoper Pavel Novák, když od sudího Jecha uviděl v sedmasedmdesáté minutě žlutou kartu. To už ale bylo vše.

SK Senco Doubravka - SK Dynamo České Budějovice 0:5 (0:5)

Branky: 14. a 35. Linhart, 18. Šimák, 32. Jurdík, 40. Funda. ŽK: 0:1 (Novák). Rozhodčí: Jech – Kotalík, Vlček.

SK Senco Doubravka: Bouzek - Krejčí, Knakal, Novák, Chvojka (71. Ungr) - Sýs, Morávek, Brabec, Filipec (46. Petrželka) - Vyleta, Róth (46. Švec).

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Hric, Novák, Řezáč, Karafiát - Hála, Funda, Jurdík (46. Havel), Šimák, Pešek (71. Wermke) - Linhart (46. Held).

Štítky HC Dynamo Pardubice, Zdeněk Linhart, Fotbalová asociace České republiky, František Cipro, Jan Šimák, Pavel Novák, SK Dynamo České Budějovice, SK Senco Doubravka, Martin Held, Lukáš Havel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo vstoupilo do sezony vítězně, pohárový souboj s Doubravkou rozhodlo v první půli  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.