Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Jáša si pobyt v Portugalsku pochvaluje a doufá, že není poslední

Talentovaný fotbalový obránce SK Dynamo České Budějovice Mikuláš Jáša má za sebou dvě třetiny pobytu v akademii Sportingu Lisabon. Na stáži je podruhé, a pokud Jáša uspěje, může jít pro klub po Zdeňku Ondráškovi o další zajímavý zahraniční přestup.

Vysokého stopera si Portugalci už jednou letos testovali. Jáša je svou pracovitostí a předvedenou hrou zaujal natolik, že přišla nabídka na další stáž. A to rovnou třítýdenní.

První dva týdny už má Mikuláš za sebou a říká: „Musím říct, že to byly dva týdny tvrdé přípravy.“ Absolvoval je se „svou“ kategorií U17. „Pár tréninků mám ale také s devatenáctkou,“ dodává.

Během dosavadních dvou týdnů zasáhl mladý Jihočech do tří přípravných zápasů. Jedno bylo modelové, kdy se proti sobě postavili hráči U17. „Prohráli jsme 2:3 a během zápasu mě zkoušeli na levém i pravém stoperu a také na pravém obránci,“ upřesňuje.

Další dva duely hrál se staršími spoluhráči z U19. „Proti Sportingu U23 jsme prohráli také 2:3. Odehrál jsem asi 20 minut na pravém stoperu.“

Mikuláš Jáša, vysoký a především nadějný obránce dorostenců Dynama, je nadále na testech ve Sportingu Lisabon. Ze slunného Portugalska vám ale nezapomněl poslat pozdrav. :-)

Posted by Budějcká Drbna on 27. červenec 2015

V zatím posledním utkání nastoupil Jáša na levém stoperu. „Hráli jsme proti mužům Primeiro Dezembro a uhráli jsme bezbrankovou remízu. Trenér mě postavil asi na 60 minut.“

Talentovi z jihu Čech se pomalu blíží konec stáže a návrat do Čech. „Už teď mohu říct, že jsem nasbíral spoustu zkušeností a myslím si, že ještě za poslední týden nasbírám. Začínám se učit portugalštinu, ale zatím umím jen základní fráze. Dorozumívám se anglicky.“

Jáša patří mezi současné největší talenty Dynama a v případě úspěchu by mohlo jít pro klub o lákavý prodej. Naposledy se českobudějovickému vedení povedl prodej svého odchovance do zahraničí v roce 2012, kdy do Norska přestoupil útočník Zdeněk Ondrášek.

I sám Jáša by se přestupu nebránil a už nyní říká: „Moc si pobyt v Portugalsku užívám a doufám, že ne naposledy.“

Štítky Portugalsko, SK Dynamo České Budějovice, Sporting CP, Zdeněk Ondrášek, Česko, Sporting de Gijón, Norsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jáša si pobyt v Portugalsku pochvaluje a doufá, že není poslední  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.