Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Atraktivní jihočeské derby skončilo dělbou bodů

Více než tři tisícovky diváků, které si během pátečního podvečera našly cestu na Střelecký ostrov, nemohly litovat. Proti sobě totiž nastoupily oba jihočeské týmy ve druhé lize - Dynamo a Táborsko. Padaly góly, k vidění byla spousta zajímavých šancí a nechyběly emoce.

Kromě pěkné střely Limy, která ve třetí minutě letěla jen těsně nad břevno Tomovy branky, nepředvedlo budějcké Dynamo v prvním poločase prakticky vůbec nic. Naopak vyhecované Táborsko hrálo od úvodních minut prim a díky trestuhodným chybám a laxnímu přístupu domácích šli svěřenci trenéra Frňky do vedení.

Úvodní branka utkání 4. kola Fotbalové národní ligy padla v 16. minutě, když Cikův centr z pravé strany propadl ve vápně přes Limu ke zcela nekrytému Petru Javorkovi, ten si svůj pokus připravil a Křížka překonal střelou k tyči. Další velkou hrubku domácí defenzivy potrestal za šest minut Miloslav Strnad, jenž hlavou usměrnil do sítě načechraný balon od Sladkého - 0:2.

V závěrečné čtvrthodinovce se přece jenom Dynamu několikrát podařilo přejít na polovinu soupeře, všechny akce však skončily nepřesnostmi a sezimoústeckého gólmana neohrozily.

Zatímco v první půli dominovalo Táborsko, ve druhém poločase se dařilo Dynamu. Fotbalisté z krajského města byli aktivnější než před pauzou a po zásluze byli odměněni. Pešek zatáhl v 73. minutě balon do vápna, napálil ho do skrumáže těl, kde propadl k Pavlu Novákovi a ten ho posunul do sítě.

Netrvalo dlouho a Táborsko málem opět vedlo o dva. Ciku ale na Křížka nevyzrál, Kočí orazítkoval tyč a Strnad se trefil do boční sítě. Pravidlo „Nedáš - dostaneš“ platilo i tentokrát a České Budějovice se v 77. minutě vrátily do zápasu, když Jakub Hric pálil do branky a s přispěním teči jednoho ze sezimoústeckých hráčů bylo vyrovnáno.

Atraktivní momenty nabídl také zbytek zápasu. Krátce po vyrovnání hlavičkoval mimo Linhart, těsně před koncem zase Křížek zlikvidoval tutovku Nešického. Parádní zákrok několik sekund před hvizdem proti Limovi, jenž pálil z voleje po rohu Šimáka, zase vytáhl Toma, a tak pohledný zápas skončil zaslouženou remízou 2:2.

František Cipro (SK Dynamo České Budějovice): „Takový fotbal se musel divákům líbit. I když bude někdo naštvaný nebo nespokojený, mohli jsme ten zápas vyhrát stejně tak jako prohrát. Oni byli lepší v první půli, my jsme zase ovládli tu druhou. Teď už to můžu říct - o přestávce jsme byli přesvědčeni, že nakonec vyhrajeme.“

Petr Frňka (FC MAS Táborsko): „Strašně těžko se duel hodnotí bez emocí. V první půli jsme hráli to, co jsme chtěli, sebeuspokojení nás ale stálo tři body a zápas jsme ztratili. Je to velké zklamání...“

Nyní čekají Dynamo dva venkovní zápasy v řadě. Za týden v sobotu budou hrát Jihočeši na trávníku Sokolova, v šestém kolem mají kvůli lichému počtu týmů ve Fotbalové národní lize volno a v sobotu 19. září nastoupí proti Karviné. Doma se představí až za více než měsíc s Ústím nad Labem.

SK Dynamo České Budějovice - FC MAS Táborsko 2:2 (0:2)

Branky: 73. Novák, 77. Hric - 16. Javorek, 22. Strnad. ŽK: 3:2 (Dvořák, Pešek, Kalod - Sladký, Javorek). Rozhodčí: Machálek - Caletka, Vlček. Diváci: 3107.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Dvořák, Hric, Novák, Funda (46. Jurdík) - Lima, Benát (61. Linhart) - Řezáč, Šimák, Pešek (81. Wermke) - Kalod. Trenér František Cipro.

FC MAS Táborsko: Toma - Sladký, Cíferský, Mráz, Hanzlík - Šiml (66. Traoré) - Ciku (77. Běloušek), Nešický, Javorek, Džafič (58. Kočí) - Strnad. Trenér Petr Frňka.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, okres Tábor, Miloslav Strnad, Střelecký ostrov, fotbal, Lima, Pavel Novák, Javorek, FC MAS Táborsko, František Cipro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Atraktivní jihočeské derby skončilo dělbou bodů  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.