Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Do Karlových Varů ne pro minerálku, ale pro pohárové vítězství

Dnes odehraje druholigový FC MAS Táborsko pohárové utkání na půdě Karlových Varů. Zápas ve čtvrti Dvory začne v 17 hodin a Jihočeši si dávají jediný cíl – postoupit v MOL Cupu do dalšího kola. „Je bez diskuze, že chceme zvítězit, ale rozhodně tu není prostor pro podcenění. Karlovy Vary, které vedou divizi, vyřadily v minulém kole poháru favorizované Domažlice. Legrace to tedy na západě Čech nebude, domácí budou hrát jako o život, budou se chtít na nás vytáhnout. Myslím si, že nás čeká dobrá prověrka,“ řekl trenér FC MAS Táborsko Petr Frňka.

Příprava na pohárové klání se nijak neliší od přípravy na běžné mistrovské utkání. „Připravujeme se v pohodě. Někteří hráči měli zdravotní šrámy, takže dostali volno, aby se dali dohromady. A jestli dostanou šanci hráči širšího kádru? Je nás dvacet, někteří hráči se doléčují, takže do zápasu zasáhne zbytek. Zdravý už je například Míra Slepička, ten by měl určitě hrát,“ řekl Petr Frňka.

Některé týmy sehrály pohárový zápas ve čtvrtek nebo v pátek. Táborsko o tom neuvažovalo a sobotní termín považuje za logické vyvrcholení týdenního cyklu. „Je důležité, abychom v sobotu odehráli v poháru kvalitní a vítězné utkání. Pokud postoupíme, zřejmě by nás čekala Dukla Praha, která hraje v pátek s Neratovicemi,“ dodal trenér FC MAS Táborsko.

K druholigovým mistrovským zápasům se jihočeský tým vrátí první zářijovou sobotu, kdy bude doma hostit Pardubice.

Autor Luboš Dvořák

Štítky fotbal, FC MAS Táborsko, Karlovy Vary, Petr Frňka, MOL Cup, Česko, Domažlice, FK Dukla Praha, FK Pardubice, Luboš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Karlových Varů ne pro minerálku, ale pro pohárové vítězství  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.