Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Divizní klub Malše Roudné výrazně šetří na provozu energeticky úsporného E.ON Stadionu

Ve spolupráci s energetickou skupinou E.ON došlo v uplynulých měsících k výrazné přestavbě sportovního areálu malého jihočeského klubu Malše Roudné. Realizovala se první energeticky úsporná opatření, díky kterým nyní stadion šetří tolik energie jako tři běžné domácnosti za rok.

Od roku 2005 chodí fanoušci klubu Malše Roudné na nový stadion, který leží za obcí mimo zátopové oblasti. Původní areál zasáhla v roce 2002 povodeň. Klub hrající divizi má na stadionu čtyři hřiště. Ve spolupráci s energetickou skupinou E.ON se areál vylepšuje a stává se z něj energeticky úsporný stánek.

Roudné má v areálu k dispozici dvě velká hřiště s přírodním trávníkem, zcela nové plnohodnotné hřiště s umělým povrchem a menší víceúčelové hřiště s umělým trávníkem. „V roce 2012 jsme na stadionu provedli energetický audit, ze kterého vzešla doporučení na úspory energií. Prioritně se jednalo o způsob vytápění a ohřev teplé vody. Dalším cílem pak bylo snížení spotřeby energií v oblasti osvětlení,“ uvedl Marek Pagač z marketingového oddělení E.ON.

Během zimní přestávky uplynulé sezony se v areálu realizovalo osvětlení nově vybudovaného hřiště s umělým povrchem a během letošního léta došlo i na osvětlení chodníku v areálu prostřednictvím lamp na fotovoltaické články. „Po výměně osvětlení v místní restauraci a v chodbách za energeticky úsporné se dále do zázemí stadionu nainstalovaly spořiče vody tzv. watersavery. V průběhu následujícího roku pak plánujeme realizaci tepelného čerpadla včetně potřebných rozvodů tepla a ohřevu vody. Součástí budou ovládací prvky pro řízení a monitoring spotřeby energií,“ upřesnil Pagač.

Soubor těchto úsporných opatření  vzniká na základě podpory skupiny E.ON. „Naším cílem je, abychom na vznikajícím E.ON Stadionu mohli prezentovat nejen klubům, ale i obcím, že úspory energií mají své opodstatnění a především dopad na lepší budoucí hospodaření klubů.“ Celková úspora energií stadionu díky instalovaným vychytávkám odpovídá průměrné spotřebě tří domácností.

Štítky E.ON Stadion, Malše Roudné, úspory energií, E.ON, Roudné, energie, osvětlení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divizní klub Malše Roudné výrazně šetří na provozu energeticky úsporného E.ON Stadionu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.