Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedinečný zápas! V Českém Krumlově si proti sobě zahrají fotbal američtí a čeští vojáci

Jedinečná akce se chystá ve městě Český Krumlov. V sobotu se proti sobě postaví na místním fotbalovém stadionu týmy Dragounů a pražských Panterů. Rozdají si to v americkém fotbale. O den později přijde na řadu evropská kopaná, kdy proti Dragounův bude bojovat výběr AČR. Jak organizátoři uvádějí, bude se jednat o první utkání v historii, kdy se proti sobě tyto dvě spřátelené armády utkají ve fotbale.

Nejspíš někoho napadnou otázky, proč teď a proč Český Krumlov. Odpověď je jednoduchá - jedná se o zopakování legendárního zápasu, který se ve městě uskutečnil před 70 lety. Tehdy se do sebe pustila 94. pěší divize a 22. pancéřová divize americké armády. Pěšáci své protihráče rozdrtili 20:0.

70 let od konce druhé světové války je dokonalou příležitostí k připomenutí tohoto zápasu. Nebo snad k odvetě? Jisté je, že to bude zápas, na který se jen tak nezapomene.

Kdy si rezervovat čas? Sobotní zápas bude zahájen ve 14 hodin, nedělní ve 13:30. Sportovní areál ale bude otevřen vždy od 10 hodin, takže na akci můžete vyrazit dřív a užít si doprovodný program.

Autoři | Foto upload.wikimedia.org

Štítky fotbal, Český Krumlov, druhá světová válka, Armáda Spojených států amerických

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedinečný zápas! V Českém Krumlově si proti sobě zahrají fotbal američtí a čeští vojáci  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.