Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Dynamo podalo zoufalý výkon, béčko Olomouce odvezlo z Budějc zasloužené tři body

V rámci desátého kola Fotbalové národní ligy se na hřišti Dynama představila rezerva ligové Sigmy Olomouc. Českobudějovičtí fotbalisté však předvedli velmi slabý výkon a zaslouženě odešli ze hřiště poraženi. Dynamo má tak po devíti odehraných zápasech na svém kontě pouze jedinou výhru.

Hned ve čtvrté minutě vyskočil ve vápně domácích Dvořák, zahrál míč rukou a rezervě Olomouce se naskytla příležitost pokutového kopu. K penaltě se postavil Tomáš Malec a střelou po zemi k levé tyči překonal Křížka. První šanci Dynama měl Karafiát, ale jeho střela zpoza vápna zamířila přímo na gólmana Spurného. Ve 35. minutě mohli Hanáci zvýšit po chybě Křížka, který si neporadil s centrem. Následnou střelu Texla odkopl z brankové čáry Dvořák. Na druhé straně měl šanci Funda, ale ani on neuspěl. Pět minut před koncem prvního poločasu měl ještě obrovskou šanci Falta, který se uvolnil přes Fundu a jen díky skvělému zákroku Křížka míč neskončil v síti.

I druhou půli začali lépe hosté, kteří po deseti minutách odskočili na rozdíl dvou branek. Ofenziva Olomouce proklouzla snadno do šestnáctky Dynama, kde si na přihrávku počkal Jan Hladík, který bez sebemenších problémů prostřelil Křížka. Pět minut na to si vzal balon na kopačky Jan Šimák, z hostujících beků si udělal tréninkové kužely, s poslední překážkou v podobě Spurného si také poradil a snížil na rozdíl jedné branky. Dvoubrankové vedení si mohli vzít hosté zpátky o minutu později. V pokutovém území se dostal k míči agilní Štěpán, dával přihrávku pod sebe na úplně volného Hladíka, který ale místo prázdné brány trefil pouze spoluhráče Malce. Sedm minut před koncem se však přece jenom podařilo Hanákům vstřelit třetí branku. Na standardní situaci si naskočil nejvýše Šindelář, jehož hlavičku Křížek vyrazil, ale statická domácí obrana nechala dorážet Tomáše Malce, který neměl problém uklidnit balon do prázdné branky. Olomouc už si náskok pohlídala a dovedla utkání do vítězného konce v poměru 3:1.

„Zápas se místy podobal utkání s Ústím. Myslel jsem si, že po zápase v Hradci, kde jsme hráli dobře, se to projeví i v domácím utkání. Kroutím hlavou nad výkony některých hráčů. Venku hrajeme jinak než doma. Stejně tak na tréninku. Jakmile se na hráče vytvoří trošku tlak, tak předvádí tragické výkony,“ hodnotil po utkání trenér domácích František Cipro.

„Zápas jsme začali dobře. Po centru jsme kopali penaltu, což nám pomohlo, protože jsme se dostali do vedení. Předtím jsme dva zápasy nedali branku a v zakončení jsme se trápili. Nabádal jsem hráče, abychom dobře bránili, ale na sto procent se to nedařilo. Poté jsme měli velké šance a domácí znervózněli. Asi měli v hlavách také to, že tu minule prohráli s Ústím. My si to zkomplikovali tím, že jsme nedali čisté gólové šance. Šimák poté krásně snížil na 1:2 a ukázal, že je stále skvělý fotbalista. Domácí pak začali hrát více ofenzivněji. Čekal jsem, že se nám podaří nějaký brejk, což se nám nepovedlo, ale naštěstí jsme skórovali ze standardní situace. Jsou to pro nás velice důležité body, hlavně pro psychiku hráčů. Více pracujeme na defenzivě. A já vidím na chlapcích, že jdou nahoru,“ byl spokojený kouč béčka Olomouce Augustin Chromý.

Další utkání sehraje Dynamo na hřišti Varnsdorfu v neděli 18. října. Doma se představí v pátek 23. října, kdy do Českých Budějovic zavítá tým z Frýdku-Místku.

SK Dynamo České Budějovice - SK Sigma Olomouc B 1:3 (0:1)

Branky: 63. Šimák - 6. Malec (pen.), 56. Hladík, 83. Malec. ŽK: 4:2 (Dvořák, Buchvaldek, Šimák, Řezáč - Jemelka, Habusta). Rozhodčí: Adámková - Hájek, Vysloužil. Diváci: 721.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Dvořák, Hájovský, Karafiát, Hric (66. Benát) - Buchvaldek (46. Linhart), Hála, Řezáč, Šimák, Funda (46. Pešek) - Jurdík. Trenér František Cipro.

SK Sigma Olomouc B: Spurný - Texl, Šindelář, Štěrba, Jemelka - Štěpán (70. Schmidt), Habusta, Kalvach (90. Svozil), Falta (81. Richter), Hladík - Malec. Trenér Augustin Chromý.

Autoři

Štítky SK Dynamo České Budějovice, SK Sigma Olomouc, České Budějovice, Tomáš Malec, Jan Šimák, 2. česká fotbalová liga, Jan Hladík (* 1993), František Cipro, FC Hradec Králové, FK Varnsdorf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo podalo zoufalý výkon, béčko Olomouce odvezlo z Budějc zasloužené tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.