Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Série bez vítězství pokračuje, Dynamo dostalo gól minutu před koncem a remizovalo 1:1

Přetrhnout sérii devíti zápasů bez vítězství se pokoušelo Dynamo doma proti Pardubicím. V celém utkání byli domácí lepším týmem a dostali se dokonce do vedení. Jenomže Linhart dostal dvě minuty před koncem druhou žlutou kartu a poté se podařilo hostům vyrovnat na konečných 1:1.

Úvod zápasu se nesl v bojovném duchu, ale ani jeden z týmů se ne a ne dostat do šance. Dynamo mělo více ze hry, ale vždy přišla chyba v předfinální a finální fázi. První střely na branku se tak diváci na Střeleckém ostrově dočkali až ve 23. minutě, kdy levačkou vypálil zpoza vápna hostující Fousek. Po půl hodině hry předvedli domácí fotbalisté krásnou akci. Wermke táhl balon ze své poloviny, přihrával na Linharta, který ale na balon nedosáhl. Míč však dostihl Benát, který přihrával pod sebe Vaňka, ale ten ve stoprocentní šanci branku hostí přestřelil. Na konci poločasu se dostaly do zajímavé příležitosti také Pardubice. Kim se zbavil dvou domácích hráčů, sklepl balon pod sebe na Petráně, ale vedl si úplně stejně jako před ním Vaněk. Křížkovu branku přestřelil. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas začalo Dynamo přímým kopem, který zahrával Šimák, ale branku o kousek minul. Pak zahrozil na druhé straně Kakrda, který šel zleva sám na Křížka, ale ten skvělým zákrokem zachránil domácí tým. V 54. minutě neudržel Frydrych centr, ale domácím se podařilo míč dostrkat do branky. Pak měl šanci Linhart, který už obešel hostujícího gólmana, ale poté se po jeho zákroku skácel a dožadoval se penalty. Rozhodčí však k překvapení všech ukázal Linhartovi pouze žlutou kartu za simulování. I v další šanci byl Linhart, ale jeho střela z pravé strany se nevešla mezi tři tyče. Hra se poté uklidnila a další zajímavější situace přišla až v 73. minutě. Skákající míč napálil Šimák, ale zhruba o metr branku netrefil. O dvě minuty se ale Dynamo dostalo do vedení! Novák zastavil útočnou akci hostů, poslal balon na Benáta a ten ještě na rozběhnutého Romana Wermkeho. Nejprve obešel jednoho z beků a poté krásným obloučkem poslal domácí do vedení 1:0. V 88. minutě dostal Linhart druhou žlutou kartu a musel jít předčasně pod sprchy. Východočeši využili přesilovku hned po minutě. Dlouhý balon do vápna prodloužil Kopřiva na Daewona Kima, který předskočil Fundu a vyrovnal na 1:1. Zápas už se poté pouze dohrál a utkání tak skončilo remízou 1:1.

„Zápas se mi hodnotí těžko. V poslední minutě jsme přišli o vítězství, ale kluky musím pochválit. Dnes hráli opravdu dobře a vypracovali jsme si spoustu příležitostí. Věděli jsme, že to bude o jednom gólu. Po krásné akci dal gól Roman Wermke, ale poté, bohužel, přišla druhá žlutá karta. Hosté nedali gól ani z žádné šance. Ten gól jsme si v podstatě dali sami,“ hodnotil smutný trenér domácích David Horejš.

„ Utkání bylo bojovné a mělo kvalitu. Výsledek je zasloužený pro obě mužstva,“ zhodnotil utkání hostující trenér Jaroslav Míchal.
Další utkání čeká Jihočechy příští pátek od 18 hodin, kdy na vlastním hřišti přivítají Vyšehrad.

SK Dynamo Č. Budějovice – FK Pardubice 1:1 (0:0)

Gól: 74. Wermke – 89. Kim. ŽK: 4:1 (Karafiát, Linhart, Novák, Šimák - Kudrna)ČK: 88. Linhart (2. ŽK)Rozhodčí: Berka – Vitner, Vlček.Diváci: 857.

SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Karafiát, Hájovský, Novák, Funda – Benát, Hála – Wermke, Šimák, Vaněk (68. Řezáč) – Linhart.

FK Pardubice: Frydrych – Šejvl, Vencl, Kopřiva, Kakrda – Kim, Řezníček, Kudrna, Fousek – Petráň, Fusek (80. Kayamba).

Autoři

Štítky dynamo, pardubice, HC Dynamo Pardubice, žlutá karta, FK Pardubice, David Horejš, Střelecký ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Série bez vítězství pokračuje, Dynamo dostalo gól minutu před koncem a remizovalo 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.