Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Barteska Želči scházel, body zůstaly v Týně

Po vynikajících domácích výkonech z úvodu sezony, kdy fotbalový Týn nad Vltavou porazil Čimelice 3:0 a Dříteň 4:0, přišlo zaváhání s Protivínem (1:3). Tento víkend však Olympie zlepšenou hrou navázala na zápasy, ze kterých odcházeli týnští fandové spokojeni, a porazila Želeč 4:1.

Přitom předzápasové vyhlídky nebyly nijak optimistické - trenéru Švecovi scházeli zranění Vojík, Brom, Boček, Plojhar a vykartovaný Pomije. Proto musel být povolán veterán Vladimír Lisner, který jako blanický rytíř čekal v B týmu na situaci, kdy bude áčku nejhůře a Olympii zachránil.

Úvod zápasu se nesl v trochu nervózním duchu. Oba týmy si dobře uvědomovaly důležitost utkání. Chyby domácí obrany nabídly Želči možnost jít v zápase do vedení, její střelci ale dvakrát minuli a Olympie trestala.

První branku připravil obránce Šonka, který přesným pasem vyzval Štose ke skórování. Stejný hráč mohl následně přidat i druhou branku, ale těsně přestřelil. Navrátilec do sestavy Lisner potěšil oko diváka dalekonosnou střelou z trestného kopu, po které zazvonilo břevno hostující branky.

Po poločasové přestávce pokračovala Olympie v náporu, který vyústil v uklidňující branku - po kombinaci Mravce s Vařilem se dostal k míči Michal Šálený a dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Poté předvedl brazilskou parádu Mravec, když na hranici pokutového území se uvolnil kličkou na střed a levačkou vymetl šibenici. Olympie byla při chuti a po krásné akci nejlepšího muže zápasu Mravce přidal čtvrtý gól Červenka.

Jedinou vadou na kráse sobotního odpoledne bylo želečské snížení stavu z penalty.

FK Olympie Týn nad Vltavou - Sokol Želeč 4:1 (1:0)

Branky domácích: 13. Štos, 68. Šálený, 75. Mravec, 77. Červenka. Diváci: 172.

Sestava Týna: Vachuta - Šonka, Blüml, Spěvák, Meidl - Mravec, Lisner (80. Maruška), Červenka, Mich. Šálený (75. Mir. Šálený) - Vařil (70. Houska), Štos. Trenér Vladimír Švec.

Tisková zpráva

Štítky fotbal, FK Olympie Týn nad Vltavou, Sokol Želeč, I. A třída, Želeč, Týn nad Vltavou, Protivín, Dříteň, Čimelice, Vladimír Švec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Barteska Želči scházel, body zůstaly v Týně  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.