Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bez gólů titul není. Hradec Králové přehrál Dynamo ve finále

Souboj nováčků aktuálního ročníku Synot ligy opanovali hráči Hradce Králové. Ti ve finále Tipsport ligy, která je nedílnou součástí zimní přípravy většiny českých týmů, zvládli lépe první pětačtyřicetiminutovku a vyhráli nad Dynamem 2:0.

Bleskový start měli Hradečtí ve finále turnaje. Už v šesté minutě se ke střele dostal Vlkanova, který míč poslal z přímého kopu přímo na horní tyč Hajduškovy branky, jenž dostal překvapivě přednost před Křížkem.

Naopak Dynamo mělo problém vymyslet kloudnou akci a spíše atakům odolávalo. Votroci se dočkali během devatenácté minuty. Naprosto osamocený se vstříc gólu vydal Tomáš Malinský, prostrčil balon mezi nohama jihočeského brankáře a se zakončením do prázdné svatyně již neměl problém.

V sedmadvacáté minutě se o slovo přihlásil i střelec včerejší vítězné penalty Budějc. Jiří Kladrubský zkoušel technickou střelu ve směru klec Hradce Králové, tu však minul o pouhé centimetry.

A tak přišel trest v podobě druhé branky Královehradeckých. Po rohovém kopu se míč ocitl na malém vápně, kde se ve skrumáži nejlépe zorientoval David Vaněček a čtyři minuty před koncem půle navýšil svému týmu náskok. Ten také vydržel až do změny stran.

Budějčtí byli ve druhé části na tahu. Herně soupeře dokázali dostat pod tlak, vyložená šance ale ne a ne přijít. S vysokými míči si fotbalisté Hradce uměli poradit.

Osmapadesátá minuta nabídla dobrou příležitost pro exekutora přímého kopu Zeleného. Ten z pozice, která spíše vybízela k centru do vápna, zkusil přímou střelu a Hajdušek měl plné ruce práce, aby balon vyrazil nad.

Obrovskou šanci měl deset minut nato Linhart. Po centru Škody se nejblíže k míči dostal on, jeho hlavička však zamířila pouze do tyče. Dynamo tak bylo něco málo přes dvacet minut od porážky.

O pár sekund později se Hradec radoval potřetí, jenže pomezní odmával ofsajd. Za pět minut zase podtrhl smůlu Jihočechů Jarabica, jenž tvrdou pumelicí orazítkoval pouze břevno branky Kuciaka. Vzápětí nebyli úspěšní na druhé straně Vaněček a Plašil.

České Budějovice musely otevřít hru, jestli chtěly ještě s výsledkem něco udělat. Zákonitě se tak do brejků dostávali Východočeši. Malinský druhou branku nepřidal, protože jeho pokus skončil na tyči, v blízkosti Hajduška nemířil přesně ani Petrus.

Bylo jasné, že Dynamo s výsledkem těžko něco udělá. Jedna nastavená minuta již nic nezměnila na tom, že letošním držitelem poháru pro vítěze Tipsport ligy se stal FC Hradec Králové, který z trůnu sesadil Bohemians Praha 1905. Svěřenci Luboše Urbana ale druhé místo mohou brát jako úspěch. Nejlepším hráčem turnaje byl navíc vyhlášen Michal Škoda.

SK Dynamo České Budějovice - FC Hradec Králové 0:2 (0:2)

Branky: 19. Malinský, 41. Vaněček. ŽK: 1:2 (Řezáč - Petrus, Malinský). Rozhodčí: Kocourek.

SK Dynamo České Budějovice: Hajdušek - Lima (55. Havel), Novák, Jarabica, Hanzlík - Švantner, Kladrubský (46. Benát), Volešák (72. Vaněk) - Řezáč (46. Linhart), Kalod, Škoda. Trenér Luboš Urban.

FC Hradec Králové: Kuciak - Kraják, Rolko, Plašil, Zelený - Černý, Zorvan - Malinský, Petrus, Vlkanova - Vaněček. Trenér Bohuslav Pilný.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FC Hradec Králové, Tipsport liga, finále, prohra, Tomáš Malínský, 1. česká fotbalová liga, David Vaněček, Jiří Kladrubský, HC Škoda Plzeň, Luboš Urban

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez gólů titul není. Hradec Králové přehrál Dynamo ve finále  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.