Počasí dnes32 °C, zítra32 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Divizní Roudné inkasovalo v Doubravce osm gólů!

Šestým kolem pokračovala A skupina divize fotbalistů, ve které Doubravka deklasovala před vlastními fanoušky celek Malše Roudné 8:0.

V rámci víkendového dějství Chance krajského přeboru uhrál Jankov na domácí půdě s rezervou Písku třetí bezbrankovou remízu v řadě. Hluboká pak nestačila na Prachatice v poměru 3:0 a Lažiště přehrály Rudolfov 3:1.

Po přestávce přišla červená karta a i gólová smršť domácích

Roudenští fotbalisté po dvou prohrách za sebou doufali, že si z Doubravky nějaký ten bodík odvezou, ale skutečnost byla nakonec jiná a poměrně dost krutá.

V úvodním dějství se hrála naprosto vyrovnaná partie a obě mužstva si vytvořila po jedné vyložené šanci. Nejprve pelášil sám na bránu roudenský Lovička, bohužel vysoko přestřelil. Po něm se ve stejné situaci ocitl i útočník Doubravky, jeho pokus ale brankář Konečný zneškodnil.

Už to vypadalo, že se do šaten půjde za bezbrankového stavu, jenomže domácí zahrávali v poslední minutě první půle rohový kop, ze kterého se prosadil Švec. „Trestuhodně jsme nechali volného hráče na zadní tyči, čehož domácí využili a hlavou se ujali vedení,“ litoval gólu do šatny trenér Roudného František Mertl.

Vstup do druhého poločasu Jihočechům vůbec nevyšel. I hned po pauze inkasovalo Roudné druhou branku a znovu po rohovém kopu. V 50. minutě pak fauloval ve vápně brankář Konečný a musel se po červené kartě poroučet ze hřiště. Doubravka z penalty zvýšila na 3:0 a do konce utkání přidala ještě pět branek.

„Po vyloučení jsme hráli v defenzivě úplně naivně. Je pravda, že na co domácí sáhli, to jim tam spadlo, ale všechny gólové situace řešili krásně. Výsledek 0:8 je opravdu ostudný,“ hodnotil duel kouč roudenských Mertl.

SK Senco Doubravka - Malše Roudné 8:0 (1:0)
Branky: 60., 67. a 87. Jarina, 81. a 84. Matoušek, 45. Švec, 46. Krejčí, 51. Vajgl (11)
ČK: 50. Konečný (Roudné)

Sestava Roudného: Konečný - Kössl (76. Troup), Vrátil, Průcha, Matoušek - Kodras, Trněný, Bíca, Fedorkiv (50. Jirkal), Lovička (72. Lerch) - Píša. Trenér František Mertl.

Ostatní výsledky 6. kola České divize A: Aritma Praha - Táborsko B 1:0, Rokycany - Přední Kopanina 2:0, Český Krumlov - Benešov 0:0, Nové Strašecí - Spartak Chrást 1:3, Hořovicko - Čížová 0:0, Admira Praha - Tachov 0:0, Štěchovice - Milevsko 1:1.

Šlágr kola gól nepřinesl, Jankov neskóroval potřetí v řadě

Domácí šli do zápasu bez zraněného útočného dua Holba - Štefl, což se možná na výsledku projevilo. V Jankově totiž čekají na gólovou trefu dlouhých 276 minut. Naproti tomu ale svěřenci trenéra Čecha už tři duely za sebou neinkasovali, což kouče zelenobílých musí těšit, stejně jako fakt, že Jankov jako jediný ještě v letošním soutěžním ročníku neprohrál.

Tentokrát domácím stála v cestě houževnatá rezerva Písku, která předvedeným výkonem svou kvalitu potvrdila a přestože v zápase gól nepadl, brankových příležitostí bylo dost. Jako první se do šance prodral domácí Nedvěd, jeho střelu mezi nohy však hostující brankář se štěstím zlikvidoval. Poté musel své brankářské umění předvést i domácí strážce tří tyčí Hrubý, písecký útočník si na něj ale ze strany nepřišel.

„Písek měl individuálně velmi dobře technicky vybavené hráče. My jsme chtěli být aktivní a přinutit soupeře udělat chybu, ale dlouho se nám to nedařilo a nemohli jsme se na útočné polovině prosadit. Brankovou příležitost měl až po samostatné akci Nedvěd, ale bohužel brankář hostí ho vychytal,“ shrnul úvodní dějství trenér Ivo Čech.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky nastoupili lépe hráči hostujícího celku. Nejprve ve 47. minutě likvidoval Hrubý gólovku z malého vápna, z následného rohového kopu lapil i umístěnou střelu k tyči. Hosté dál pokračovali ve své aktivitě a jen díky dalšímu vynikajícímu zákroku Hrubého svítilo na ukazateli skóre 0:0.

„Udělali jsme několik individuálních chyb a hosté se svou kvalitou několikrát dostali do nebezpečného zakončení. V těchto chvílích nás výrazně podržel brankář Hrubý,“ pochválil kouč domácích svého gólmana.

V 65. minutě se na šestnáctce šikovnou kličkou uvolnil jankovský Beránek a jeho technický pokus se otřel o břevno písecké svatyně. Čtvrt hodiny před koncem vysunul střídající Sedlic pěknou uličkou Nedvěda, ten na malém vápně ale nasměroval svou střelu pouze do brankáře.

V závěrečných minutách chtěla oba mužstva rozhodnout duel ve svůj prospěch a blíže ke gólu měli Písečtí. Šťastný se od postranní čáry krásně uvolnil přes dva bránící hráče a chytrou střelou na zadní tyč vystrašil všechny domácí příznivce.

„Máme problémy se zakončením, na tom musíme zapracovat. Věřím, že příště již bude k dispozici útočník Štefl a šanci využije například Sedlic, u něhož čekáme na loňské výkony, které nám směrem dopředu chybí. Teď zajíždíme k derby na Hlubokou, kde to nebude snadné, ale pojedeme si pro body,“ ubíral svou pozornost jankovský trenér Čech k příštímu víkendu.

SK Jankov - FC Písek B 0:0

Sestava Jankova: Hrubý - Beránek, Lošek, Řezníček, Štěcha - Bürger, Bohoněk (74. Sedlic), Voráček, Klíma - Maxa (71. Šulc), Nedvěd. Trenér Ivo Čech.

O porážce rozhodl prospaný první poločas

Hluboká proti Prachaticím vkročila do duelu špatně a už po pár minutách hry musela dohánět jednogólové manko. „V kabině jsem hráče upozorňoval na úvodní minuty zápasu, a vůbec na první poločas. Naším cílem bylo co nejdéle držet vzadu nulu, a pokud možno vyrážet do rychlých protiútoků. To ale hráči absolutně nesplnili,“ trápilo kormidelníka Hluboké Milana Borového.

Ve 20. minutě vedly Prachatice zásluhou Hovorky už o dvě branky a těsně před pauzou po chybě stoperů přidal třetí trefu do černého Cais. „Třígólové poločasové vedení Prachatic bylo zcela zasloužené a o bodech bylo v podstatě téměř rozhodnuto. Vůbec nejsem spokojen, jak hráči k zápasu přistoupili, ani trochu nebojovali,“ byl rozezlen trenér Borový.

Ve druhém poločase dokázali Hlubočtí svou hru zpřesnit, přidali nasazení ale ani zlepšení ke zkorigování nepříznivého stavu nevedlo. „Ve druhé půli jsme měli optickou převahu, ale žádnou vyloženou příležitost jsme si nevypracovali. Naopak domácí mohli svůj náskok ještě navýšit, což se jim nepodařil jen díky skvělým zákrokům Brašničky. Podali jsme podprůměrný výkon proti soupeři, který byl určitě hratelný,“ uzavřel hodnocení Borový.

FK Tatran Prachatice - TJ Hluboká nad Vltavou 3:0 (3:0)
Branky: 5. Šicner, 20. P. Hovorka, 44. Cais

Sestava Hluboké: Brašnička - Jonáš, Stráský, Hrdý (68. T. Adam), Čermín - Antoš - Benhák, Mašek (80. Štabrňák), Horejš, Marhoun - Kurali. Trenér Milan Borový.

Závěrečná hra vabank k bodům nepřispěla

Aktivnější byli od úvodního hvizdu hráči domácího celku. Nejprve musel hostující brankář Nárovec likvidovat přímý kop Vlka, zanedlouho se pak vyznamenal i proti střele Szepa. Poté měl na kopačce gólovku rudolfovský Syrovátka, tváří v tvář domácímu brankáři ale neuspěl.

„Lažiště měly v první půli o něco více ze hry, ale největší šanci ke skórování jsme měli my. Syrovátka svůj nájezd na brankáře bohužel neproměnil,“ litoval nevyužité příležitosti trenér Rudolfova Zdeněk Čadek.

Na začátku druhého poločasu hostující defenzíva dvakrát chybovala a Lažiště vedly zásluhou Hrbka a Kubáta 2:0. Rudolfovští se nevzdali a po ideální přihrávce Gažáka snížil na rozdíl jedné trefy Bašta. V závěrečných minutách hosté ve snaze o vyrovnání hru otevřeli, čehož využil záložník Chalupa, který svou trefou stanovil konečné skóre 3:1.

„Remíza by byla vzhledem k vývoji utkání asi spravedlivější, ale hraje se na góly a těch domácí vsítili víc než my, a proto vyhráli,“ rekapituloval Čadek.

FK Lažiště - SK Rudolfov 3:1 (0:0)
Branky: 54. Kubát, 57. Hrbek, 88. Chalupa - 62. Bašta

Sestava Rudolfova: Nárovec - Le, Gažák, J. Novotný, Dubský - M. Novotný, Syrovátka, Michal (62. Baščevan), Chlebuch (75. Dvořák) - Bašta, Zach. Trenér Zdeněk Čadek.

Ostatní výsledky 6. kola Chance krajského přeboru: Dražice - Osek 6:2, Soběslav - Veselí nad Lužnicí 2:1, Čkyně - Sedlice 3:1, Třeboň - Vodňany 3:0, Jindřichův Hradec - Dačice 2:1.

Zdroj tabulek: www.jihoceskyfotbal.cz

Štítky fotbal, divize, krajský přebor, souhrn, 6. kolo, Roudné, trenér, Jankov, Prachatice, Hluboká nad Vltavou, Písek, Rudolfov, Lažiště, František Mertl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divizní Roudné inkasovalo v Doubravce osm gólů!  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.