Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Domácí derniéra Dynama: Jeden gól a čtyři červené karty

Se svými příznivci se rozloučili ve 29. kole Gambrinus ligy fotbalisté Dynama České Budějovice. Na Střeleckém ostrově sehráli svěřenci Františka Cipra poslední domácí partii v této sezoně proti čtvrté Mladé Boleslavi. I když po většinu hrací doby měli navrch hosté, ze zisku třech bodů se nakonec radovali Jihočeši.

Ani jednomu z týmů před zápasem o nic nešlo, a podle toho se také odvíjel průběh většiny utkání, hrálo se víceméně pořád mezi vápny. Mnohem více práce měl budějcký gólman Michal Daněk, který musel už ve 12. minutě hasit velkou příležitost Mareše, který mířil z přímého kopu k tyči.

V polovině úvodního dějství jihočeskou branku ohrozil Bulut, který přestřelil, a také Kúdela. Proti jeho projektilu byl Daněk opět úspěšný a míč vytěsnil mimo. Poté střílel vedle brány Mareš.

Jen půl hodiny vydržel na hřišti kapitán domácích Tomáš Řepka, který s bolestivou grimasou ve tváři a rukou držící si záda odešel do kabiny. Ve 41. minutě měli Středočeši velkou příležitost konečně otevřít skóre, když australský útočník v dresu Mladé Boleslavi Kerem Bulut tísněný Brezinským dokázal vystřelit, Daněk byl však opět pozorný. Domácí vážněji ohrozili svatyni hostů až těsně před odchodem do kabin, ani jeden z náznaků šancí se ale neuplatnil.

Slibnou příležitost měl šest minut po přestávce Otepka, s jehož střelou z přímého kopu si gólman Boleslavi Šeda poradil. V 56. minutě zase hrozili hosté, Fillo mířil nad domácí branku. Za deset minut prozměnu zachránila bezbrankový stav tyčka po střele Kysely.

Mezi 68. a 73. minutou se na hřišti červenalo. Nejprve se musel do sprch odebrat po druhé žluté domácí Miloš Brezinský, za dvě minuty jej po faulu na unikajícího Hudsona následoval hráč hostů Ivo Táborský. Dalším hříšníkem byl jeho spoluhráč Petr Johana, jenž stejně jako Brezinský vyfasoval druhou žlutou.

Bez třech vyloučených hráčů bylo najednou na hřišti více prostoru a konečně se začali prosazovat i fotbalisté Dynama. Gólové zakončení však stále jejich snaze chybělo, nejnadějnější pokus letěl na Šedu z Němcovy kopačky.

Mladý forvard František Němec se přesto prosadil. V 87. minutě si naběhl na pěkný centr od Sandra a hlavičkou rozhodl svojí druhou ligovou trefou do černého celý zápas. O poslední vzrušení se postaral minutu na to Riegel, jenž byl vyloučen za úmyslnou hru rukou.

Poslední zápas sezony 2011/2012 budějcké Dynamo čeká už v sobotu od 17.30 hodin na Spartě.

SK Dynamo České Budějovice – FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)

Branka: 87. Němec.ŽK: 2:3 (Brezinský 2 – Johana 2, Mareš). ČK: 2:2 (68. Brezinský po 2 ŽK, 88. Riegel – 70. Táborský, 73. Johana po 2 ŽK). Rozhodčí: Kovařík – Handlíř, Tacina. Střely na bránu: 4:6. Střely mimo: 8:7. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:10. Diváci: 2502.

Dynamo: Daněk – Krajčík, Řepka (31. Riegel), Brezinský, Novák – Hudson, Rýdel, Otepka, Javorek (82. Linhart), Sandro (90. Wermke) - Němec. Trenér František Cipro.

Mladá Boleslav: Šeda – Kysela, Rolko, Johana, Táborský – Kúdela, Ščuk (89. Synek) – Bulut (58. Kulič), Fillo, Mareš - Chramosta. Trenér Miroslav Koubek.

Štítky HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, BK Mladá Boleslav, František Cipro, 1. česká fotbalová liga, Miloš Brezinský, Michal Daněk, Petr Johana, Střelecký ostrov, František Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domácí derniéra Dynama: Jeden gól a čtyři červené karty  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.