Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Domácí premiéru Malšané zvládli

Roudné - Písek B 3:1 (1:1) Zápas dvou hodně mladých mužstev přinesl svižný, bojovný fotbal bez velkého taktizování, ale také řadu nepřesností a chyb. Z těch se rodily šance na obou stranách, Tu první Kučera proměnil hned ve 2. minutě. Za čtvrt hodiny další příležitost ale zahodil a hosté postupně získali navrch. Malšany ale držel skvělý brankář Kerl – ve 24. min. vyrazil hlavičku Chytrého na roh, stejně jako ve 29. min. střelu Šteiera, který připravil o míč Bícu a běžel na něj sám. Další chybu ale už domácí zaplatili gólem – to ve 37. min. prošel středem obrany Surovčík a vyrovnal. Hosté pak byli až do poločasu lepší, ale Kerl jim ve 40. min. sebral gól, když reflexem vyřešil závar na malém vápně.

 

Domácím, kterým v sestavě chyběl vyloučený obránce Matoušek a zraněný útočník Růžička, pomohla přestávka a hlavně pak střela Fedorkiva hned ve 46. min., která zazvonila o tyč a překulila se za Evjákova záda. Malšané ožili a měli další dvě „tutovky“ – jenže v 51, min. Havelka zbrkle překopl opuštěnou bránu a zanedlouho Píša po Havelkově přihrávce pálil nad. To mohlo Malšany mrzet, protože v 58. min. byl v obrovské šanci Šťastný, ale opět si vylámal zuby na Kerlovi, stejně jako v 65. min. Šteier. Pak ještě pálil nad branku v dobré pozici písecký Pichlík a Listopadovu ránu opět likvidoval nejlepší muž zápasu Kerl.

Domácím pak pomohlo střídání, když se na hřiště postupně dostali z lavičky tři dorostenci, a přeskupení řad. Hlavně Píša, který přešel do středu zálohy z pravého obránce, začal tvrdit muziku a pomohl udržet střed hřiště. Nervózní závěr se ale naštěstí nekonal – v 88. min. se k přímému kopu z dobrých 25 metrů postavil Kučera a utěšenou střelou přes zeď poslal míč potřetí do sítě.

Malšané tři body doslova vydřeli a po zásluze za to po zápase sklidili potlesk diváků. Po úvodní porážce (v 1. kole 3.1 na hřišti Spartaku MAS Sezimovo Ústí B, branka Troup), tak mohou jít do dalšího kola, v němž je čeká okresní derby v Hluboké nad Vltavou, v klidu a s novým odhodláním.

Branky:2. a 88. Kučera, 46. Fedorkiv – 37. Surovčík, rozhodčí: Hanzal - Jaroš O., Dvořák J., ŽK: 1:3 (Píša – Pichlík, Řezáč, Šťastný), diváků: 100.

Roudné: Kerl – Píša, Kössl, Bíca (74. Vrátil), Lonsmín – Lovička (82. Lerch), Průcha, Fedorkiv, Troup (75. Vazač) – Kučera, Havelka


Písek B: Evják – Hála (86. Uhlík), Pichlík, Rozhoň, Kysela – Listopad, Řezáč, Surovčík, Šťastný – Chytrý (50. Turek), Šteier (83. Rakovan)

 

Napsal : Zdeněk Zuntych

Foto     : Hawky

Štítky Roudné, Písek, FC MAS Táborsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domácí premiéru Malšané zvládli  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.