Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Dynamo bude ve druhé lize trénovat Pavel Hoftych

Budějcký fotbalový klub SK Dynamo povede v příštím ročníku Fotbalové národní ligy nový trenér. Smlouvu s největším jihočeským klubem právě dnes podepsal šestačtyřicetiletý kouč Pavel Hoftych, který naposledy působil jako manažer pro zahraniční styky ve slovenské Trnavě.

Ještě před koncem letošního ročníku došlo ve vedení klubu k několika změnám a nový sportovní manažer Martin Vozábal do klubu přivedl zkušeného trenéra Pavla Hoftycha.

Ten během své trenérské kariéry vedl Tescomu Zlín, Bohemians 1905 a Spartak Trnava. V posledních měsících působil v trnavském týmu jako člen managementu, přesto se rozhodl vrátit se k trénování.

„Jaro jsem bral tak, že jsem si chtěl od trénování odpočinout a chtěl jsem zjistit, zda chci funkcionařit nebo dělat trenéra. Cítím, že když bych se k trénování nevrátil v krátkém horizontu, těžko bych do toho kolotoče znovu naskakoval,“ říká nový trenér Dynama Pavel Hoftych.

Nad nabídkou českobudějovického klubu se dlouho nerozmýšlel. „V Českých Budějovicích se mi vždy líbilo prostředí, stadion i město. Nyní se navíc klub uvnitř začal měnit a je to pro mě velká výzva. Vůbec mi nevadí, že budou Budějky hrát jen druhou ligu. Když mě Martin Vozábal a následně Karel Poborský kontaktovali, poměrně rychle jsme se dohodli na podmínkách,“ dodal kouč Hoftych.

Pavel Hoftych přebírá A tým ihned po skončení tohoto ročníku Gambrinus ligy. V tuto chvíli je jeho nejbližším úkolem sestavit si realizační tým a začít ve spolupráci se sportovním manažerem ve tvorbě týmu na příští seoónu.

Tisková zpráva
Foto: Michal Hlavatovič, www.trnavskyhlas.sk

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Pavel Hoftych, nový trenér, trenér, 2. česká fotbalová liga, Trnava, Martin Vozábal, FC Spartak Trnava, Bohemians 1905, FC Fastav Zlín, 1. česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo bude ve druhé lize trénovat Pavel Hoftych  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.