Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Dynamo dělí od nesestupového místa už pět bodů

V hodně složité situaci se nacházejí fotbalisté Dynama České Budějovice po 23. kole Gambrinus ligy. V něm nestačili na předposlední tým tabulky z Teplic, kterému podlehli vysoko 0:4. Výhru Severočechů režíroval Aidin Mahmutović, jeden gól dal a další dva připravil.

Trenérské duo Švantner - Vozábal nakonec poslalo do hry obrannou čtveřici Ježdík, Novák, Machovec a Hanzlík. V pětičlenné záloze nechyběl Petr Javorek nebo zaskakující kapitán Petr Benát.

Po opatrném úvodu se do první velké šance dostali Jihočeši. V desáté minutě odvrátili domácí roh pouze na hranici velkého vápna, kde se do míče opřel Machovec, ale Grigar jeho pokus zlikvidoval.

Teplice z první vážnější akce udeřily. Po čtvrthodině nacentroval od rohového praporku Mahmutović a nekrytý Franci Litsingi hlavou poslal domácí do vedení. Vyrovnat mohl záhy Hora, jenže jeho přímý kop Grigar vytáhl nad břevno.

Poté tempo hry trošku opadlo a další zajímavá akce se narodila až ve 36. minutě a znovu byla gólová. Mahmutović zatáhl míč po pravé straně do šestnáctky, přihrál ho volnému Milanu Matulovi, jenž dělovkou stanovil poločasové skóre 2:0.

Domácí dvě branky výrazně uklidnily, navíc brzy po změně stran přidali další. Ježdík ve vápně fauloval Aidina Mahmutoviće a sám bosenský forvard nařízený pokutový kop proměnil.

Jihočeši se sice snažili ještě duel zdramatizovat, ale zdálo se, že jim chybí psychické síly na zvrat. Navíc další ránu jim připravil v 71. minutě Martin Jindráček, který s pomocí teče obránce Nováka zvýšil vedení Teplic na čtyřbrankové.

Krátce na to mohli hosté snížit, ale Táborský trefil z protiútoku tyč. O deset minut později rozezvučel brankovou konstrukci i Jakub Hora z trestného kopu.

Zbytek utkání už se pouze dohrával a nepřinesl žádnou další šanci. Jihočeši tak prohráli důležité utkání v Teplicích vysoko 0:4.

FK Teplice - SK Dynamo České Budějovice 4:0 (2:0)

Branky: 13. Litsingi, 36. Matula, 48. Mahmutovič (11), 71. Jindráček. ŽK: 3:1 (Matula, Rosa, Jablonský - Novák). Rozhodčí: Matějek - Kovařík, Kříž. Diváci: 3115.

Teplice: Grigar - Kaufman, Matula, Jablonský - Vondrášek, Ljevakovič (74. Janič), Vachoušek (75. Vůch), Rosa - Litsingi, Mahmutović (81. Kerić), Jindráček. Trenér Zdeněk Ščasný.

Dynamo: Daněk - Ježdík, Novák, Machovec, Hanzlík - Javorek (61. Linhart), Rýdel - Klesa (55. Malakyan), Benát, Hora - Táborský. Trenér Pavol Švantner.

Napsal Pavel Kortus ml., www.dynamocb.cz

Štítky fotbal, FK Teplice, SK Dynamo České Budějovice, Gambrinus liga, Aidin Mahmutović, 1. česká fotbalová liga, Milan Matula, Jakub Hora, Martin Jindráček, Petr Javorek, Petr Benát, Pavol Švantner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo dělí od nesestupového místa už pět bodů  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.