Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Dynamo remizovalo s Klokany a dnes odjelo na soustředění

Blízko výhře v základní skupině Tipsport ligy byli fotbalisté budějckého Dynama v souboji s Bohemians 1905. Jihočeši dokázali odpovědět na rychlou branku Lietavy a po zásazích Hanzlíka a Fundy vedli do posledních minut 2:1. V závěru však srovnal Klavík a utkání skončilo remízou.

Dynamo vůbec nezachytilo vstup do utkání. Prakticky ihned po rozehrávce se po chybě defenzivy Jihočechů lehce prosadil Ivan Lietava a Pražané vedli. Klokani mohli brzy přidat další gól, ale proti Moravcovi se vyznamenal testovaný brankář Rodinger.

Českobudějovičtí byli o něco málo aktivnějším celkem, ale směrem do útoku příliš nezlobili. Tento stav změnil ve 35. minutě Aleš Hanzlík, jenž tvrdou ranou z ostrého úhlu pokořil brankáře Gábriše. Když se těsně před poločasem neprosadil znovu Lietava, tak byl po poločase stav remízový.

V 57. minutě se Dynamo dostalo do vedení. Z levé strany po přihrávce Chmela centroval do vápna Funda a jeho druhý míč před branku skončil po lehké teči Michala Klesy v bráně Bohemians. O čtvrthodiny později mohlo být znovu srovnáno, ale po srážce dvou českobudějovických fotbalistů Klavíka v jasné šanci vychytal brankář Rodinger.

Klokani se dočkali vyrovnání v samém závěru, kdy se důrazný Adam Klavík otočil ve vápně a přesnou střelou určil konečnou dělbu bodů.

„Myslím, že jsme viděli dobrý zápas. Jak běžel čas, tak se hrálo hodně agresivně a k vidění bylo hodně osobních soubojů. Pro nás to byl ohromně těžký zápas a myslím, že jsme ho celkem zvládli. Sice jsme si to šíleně rozehráli a hned v první minutě jsme prohrávali. Pak jsme ale zvedli hlavu, kontrolovali jsme střed pole a dokázali ve druhém poločase skóre otočit. V závěru nás Bohemka zatlačila, kopala velké množství standardek a dvě minuty před koncem dokázala srovnat,“ řekl Luboš Urban, nový hlavní trenér Dynama České Budějovice.

SK Dynamo České Budějovice - Bohemians 1905 2:2 (1:1)

Branky: 35. Hanzlík, 57. Klesa - 1. Lietava, 90. Klavík. ŽK: 1:1 (Klesa - Cseh). Rozhodčí: Orel - Arnošt, Šulcová. Diváci: 300.

SK Dynamo České Budějovice: Rodinger – Hašek, Novák, Lengyel (63. Tomášek), Hanzlík (74. Wermke) - Klesa, Antunovič (46. Brunclík), Herzán (82. Poliaček), Benát (63. Dvořák), Hála (46. Funda) - Kalod (46. Chmelo). Trenér Luboš Urban.

Bohemians 1905 - 1. poločas: Gabriš - Pauschek, Cseh, Šmíd, Kalina - Moravec, Krch, Budínský, Jindřišek, Orolín - Lietava. 2. poločas: Gabriš - Růžička, Cseh, Šmíd, Kolář - Jeremenko, Rada, Hora (65. Budínský), Jindřišek, Bartek - Klavík. Trenér Jozef Weber.

Jihočeši mají v hledáčku další fotbalisty

Třetí týden přípravy na jarní část sezony Fotbalové národní ligy absolvují fotbalisté Dynama na soustředění v Písku. Tým vedený dvojicí Martin Vozábal - Luboš Urban po pondělním tréninku odjel a vrátí se v pátek dopoledne. Během té doby Jihočeši vyrazí v úterý k zápasu Tipsport ligy proti Liberci, o víkendu je pak čeká ještě zápas o umístění.

Jihočeši odjedou do Písku ve stejném složení, v jakém se představovali v posledních přípravných zápasech. Vedle kmenových hráčů Dynama a hráčů hostujících v klubu s týmem do Písku odjede i testovaný brankář Dominik Rodinger a středopolař Goran Antunovič. „Oba si chceme ještě prohlédnout v zápasech. Minimálně proti Liberci budou hrát oba,“ říká trenér týmu Luboš Urban.

Ten také připustil, že má Dynamu v hledáčku i další fotbalisty. „Naší snahou je, abychom tým doplnili minimálně o jednoho brankáře a také jednoho stopera. V současné chvíli s určitými hráči jednáme, ale určitě zatím nechceme prozrazovat jména,“ dodává kouč Urban.

Tomu udělal radost výkon hráčů v zápase proti Bohemians. „Samozřejmě tam byly určité individuální chyby a hráčům máme co říci. Přesto ve druhém poločase i ta hodně mladá sestava, ve které bylo velké množství juniorů a dorostenců, podala velmi dobrý výkon a ten velký tlak Bohemians ustála se ctí,“ dodává trenér Dynama.

Jihočechy čekají v tomto týdnu minimálně dva zápasy. V úterý od 11.30 hodin nastoupí k poslednímu zápasu v základní skupině Tipsport ligy a poté je čekají zápasy o umístění. Pokud by skupinu vyhráli, čekal by je v pátek semifinálový zápas v Berouně a poté v sobotu případně finále. Pokud by skupinu nevyhráli, čekal by je v sobotu v Praze v Edenu zápas o umístění.

Napsali Pavel Kortus ml. a Aleš Strouha
Foto: Michal Bártíkwww.dynamocb.cz

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Bohemians 1905, Tipsport liga, soustředění, Písek, HC Dynamo Pardubice, Adam Klavík, fotbalista, Aleš Hanzlík, Lietava, Luboš Urban, Dominik Rodinger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo remizovalo s Klokany a dnes odjelo na soustředění  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.