Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dynamo se pilně připravuje na rozjezd Synot ligy

Už jen něco málo přes dva týdny zbývá českobudějovickému Dynamu do startu další sezony v nejvyšší české fotbalové soutěži. Synot liga začíná již 25. července a o dva dny později do ní vlétne i jihočeský celek.

Na Střeleckém ostrově přivítá hned v úvodu těžkého soupeře z Liberce. Před ostrým vplutím do nového ročníku neponechává Dynamo nic náhodě a velmi pečlivě se připravuje.

Oslavy po návratu nemohly mít dlouhého trvání. Trenérský tým pod vedením Luboše Urbana okamžitě začal připravovat konkurenceschopný kádr, který by byl schopen bojovat v klidných vodách Synot ligy. Do přípravy se tak zapojili brankář Tomáš Fryšták, obránce Matej Podstavek, záložník Radek Buchta a po několika dnech i Martin Škoda.

Hned 26. června sehrálo Dynamo první přípravné utkání. A na rozjezd to nebyl vůbec žádný lehký soupeř. Na Strahově na něj čekal poslední mistr z pražské Sparty. Rudí, ačkoliv do zápasu nastoupili v poměrně oslabenější sestavě, zvládli duel s nováčkem na výbornou a zvítězili 2:0. Z penalty se trefila nová posila Martin Nešpor, následoval jej Aleš Čermák. Dynamo však sehrálo velmi kvalitní první poločas, který skončil bez branek.

Tři dny nato zamířil budějcký tým do rakouského města Grein am Donau, kde na něj čekala Admira Wacker. Ani v tomto utkání se Jihočechům nedařilo podle představ a podlehli ještě horším výsledkem 0:3.

První výhru si Dynamo připsalo až v červenci. Na Složiště si pozvalo slovenský Senec, který sice dokázal dlouhou dobu vzdorovat, ale nakonec přece jen neodolal tlaku lepšího celku. Rastislav Chmelo se trefil v 80. minutě a zařídil svému celku první úspěch v přípravných zápasech.

Pak už na České Budějovice čekal tradiční turnaj v Nové Včelnici. Uplynulou sobotu se ale nepodařilo dosáhnout nejvyšší mety. Po očekávané výhře nad Kolínem 2:1, při které skórovali Brunclík s Linhartem, přišlo finálové derby s Táborskem.

Repríza nedávného rozuzlení druhé nejvyšší soutěže tentokrát dopadla lépe pro nedávno potupený výběr. Ani jeden z týmů se sice nedokázal prosadit během hry, Táborsko ale těsně zvítězilo na penalty a vybojovalo si turnajové prvenství.

Mezitím bylo vedení spokojeno s výkony testovaných hráčů a většinu z nich podepsalo. Jak už jsme vás informovali, v Synot lize bude černobílý dres oblékat Michal Škoda a Tomáš Fryšták. Nedávno také uspěl Matej Podstavek z Bánské Bystrice a krátce po začátku přípravy získalo Dynamo na hostování z Viktorie Plzeň záložníka Jakuba Horu, který už na jihu Čech dříve působil. Naopak černobílí se museli rozloučit s Radkem Buchtou, jehož manažer měl přílišné nároky.

Již s novici v sestavě nastoupili Budějčtí ve středu proti Zbrojovce Brno. Linhart s Horou hned v úvodu zaskočili svého protivníka dvěma slepenými góly. Brněnští měli dlouhou dobu problém se z nepříznivého stavu vzpamatovat, nakonec ale ke konci první půle korigoval stav Slánčík.

To však bylo z jejich strany všechno a Dynamo si tak připsalo třetí výhru během přípravy. O tom, jestli se povedou statistiky navýšit, rozhodnou zbylá dvě přátelská utkání. V neděli čeká na Jihočechy v Písku pražská Slavie, další pátek poměří síly s německým SSV Jahn Regensburg.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, letní příprava, Synot liga, 1. česká fotbalová liga, Střelecký ostrov, Tomáš Fryšťák, Matej Podstavek, Radek Buchta, FC Slovan Liberec, Jakub Hora, Luboš Urban, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo se pilně připravuje na rozjezd Synot ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.