Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dynamo v úplném závěru body málem prohospodařilo

Dlouhou dobu to vypadlo, že zápas 9. kola fotbalové Gambrinus ligy je rozhodnutý, když budějcké Dynamo vedlo patnáct minut před koncem nad Teplicemi jednoznačně 3:0. Potom ale přišly góly Jarolíma s Vachouškem, a kdyby rozhodčí neodmával nedlouho před koncem ofsajd, hosté na Střeleckém ostrově urvali alespoň bod.

Hned po půlminutě prvního poločasu hry mohli jít Tepličtí do vedení, když snajpr Mahmutovič byl ve velké šanci před Daňkem, ten mu ale naštěstí včas zmenšil střelecký úhel a zabránil bosenskému útočníkovi ve skórování. Bohužel pro hosty byla neúspěšná také následná dorážka Jindráčka.

V dalších minutách se toho na hřišti moc neudálo, důkazem bylo i naprosto zmlklé publikum. Další velká šance přišla ve 21. minutě a hned z ní padla branka. Sandro vysunul Iva Táborského, novou posilu Dynama, jenž dloubákem přehodil vyběhnutého Grigara a míč doplachtil až do sítě - 1:0.

Agilní Sandro úřadoval i nadále a ve 30. minutě poslal dlouhý pas na zadní tyč tentokrát k volnému Javorkovi. Jeho hlavičku ale Grigar skvělým zákrokem vyrazil. Za chvilku měli Tepličtí možnost vyrovnat, Mahmutovič však nečekal, že míč dolétne až k němu a do sítě ho nedopravil.

Domácí vzápětí založili protiútok, skvělý Brazilec Sandro nacentroval z levé strany velkého vápna, a jelikož Rosa ani Chovanec letící balon těsně nad zemí netrefili, dostal se až k volnému Michalu Klesovi a ten se nemýlil - 2:0. Ještě před odchodem do kabin se mohl prosadit Řezníček, když se obtočil kolem Rosy a vypálil. Grigar však zachránil svůj tým od další pohromy.

Úvodních dvacet minut po přestávce sledovaly pouhé dvě tisícovky diváků kromě zesilujícího deště kombinační fotbal bez možností ke skórování. Až v 65. minutě nastal vzruch hlavně na tribunách, když diváci viděli Chovance, jak ve vápně zahrál rukou. Píšťalka sudího však zůstala němá.

Pak ale přišla 72. minuta utkání, Javorek dokázal mezi několika teplickými hráči najít skulinku a přihrál Jaroslavu Machovcovi, jehož střela z hranice vápna skončila u levé tyčky hostující svatyně a bylo to 3:0. Poslední čtvrthodina nabídla hned několik zajímavých příležitostí a hlavně dost překvapivé snížení hostujícího celku na rozdíl jediné branky.

Nedlouho poté, co Táborského hlavičku zlikvidoval skvělý Grigar na roh, se dostali do útoku hosté. Vyražená střela Vůcha ze 77. minuty se dostala k Marku Jarolímovi a ten se vcelku bez problémů trefil mezi tři tyče. A za devět minut už to bylo po dalekonosné střele Štěpána Vachouška k pravé tyči o jedinou branku - domácí vedli už jenom 3:2.

V poslední minutě mohl přidat gólovou pojistku mladý Linhart, přihrávku Řezníčka však trestuhodně nezužitkoval a nedokázal ani vystřelit. Naopak Tepličtí sahali v posledních sekundách po bodu - Melunovič dopravil míč přesnou hlavičkou až do sítě, hostující radost však překazil zdvižený praporek pomezního sudího kvůli údajnému ofsajdu.

Bezprostředně po skončení utkání trenér Lukáš Přerost oznámil teplickým hráčům a řediteli severočeského klubu Františku Hrdličkovi, že u týmu končí. „Klukům je potřeba dát nějaký impuls a mužstvo pozvednout, protože tohle mužstvo má daleko na víc, než aby hrálo u dna tabulky,“ řekl novinářům nyní už bývalý kouč Teplic.

Příští neděli zajíždí Dynamo České Budějovice na hřiště dosud vedoucího týmu tabulky Baumitu Jablonec. Zápas začne v 15 hodin.

SK Dynamo České Budějovice - FK Teplice 3:2 (2:0)

Branky: 21. Táborský, 36. Klesa, 72. Machovec - 77. Jarolím, 86. Vachoušek. ŽK: 1:4 (Daněk - Chovanec, Matula, Lukáš, Grigar). Rozhodčí: Zelinka - Moláček, Štěrba. Střely na bránu: 7:7. Střely mimo: 4:9. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:1. Diváci: 2038.

Dynamo: Daněk - Riegel, Řepka, Lengyel, Machovec - Klesa (59. Rýdel), Otepka (68. Hanzlík), Javorek, Sandro - Táborský (87. Linhart), Řezníček. Trenér Miroslav Soukup.

Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Rosa, Chovanec - Vůch, Matula, Vachoušek, Podaný (46. Dolejš) - Jindráček (58. Jarolím), Mahmutovič (82. Melunovič). Trenér Lukáš Přerost.

Štítky Dynamo, České Budějovice, Teplice, fotbal, Gambrinus liga, SK Dynamo České Budějovice, FK Teplice, Štěpán Vachoušek, Marek Jarolím, 1. česká fotbalová liga, Ivo Táborský, Střelecký ostrov, Jaroslav Machovec, FK Baumit Jablonec, Javorek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo v úplném závěru body málem prohospodařilo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.