Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Dynamo vyhrálo na Hluboké, kádr ještě není uzavřen

Fotbalisté českobudějovického Dynama si spravili chuť po loňském nepovedeném představení na hlubockém turnaji a letošní ročník ovládli. V semifinále rozstříleli Budějčáci rakouský třetiligový Steyer 6:1 a ve finále zdolali jihočeského rivala Táborsko v poměru 2:0.

SK Dynamo České Budějovice - Vorwärts Steyer 6:1 (2:0)
Branky:
81. a 88. Chmelo, 32. Kalod, 34. Lengyel, 54. Hovorka, 79. Wermke - 77. Martic.

Semifinálové střetnutí bylo jednoznačně pod taktovkou hráčů z Českých Budějovic. Dynamo si během první půle vypracovalo vedení 2:0 po brankách Kaloda a Lengyela. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce Jihočeši přidali ještě další čtyři trefy a s přehledem postoupili do finále.

Dynamo: Daněk (46. Rojík) - A. Dvořák, Lengyel, Halama, Funda (11. Kadula) - Molina (63. Nacho Martinez), Rýdel (71. Wermke), Benát, Hovorka - Kalod, Linhart (71. Chmelo). Trenér Pavel Hoftych.

SK Dynamo České Budějovice - FC MAS Táborsko 2:0 (0:0)
Branky: 58. Ježdík, 69. Wermke.

I ve druhém duelu měl celek ze Střeleckého ostrova územní převahu, tentokrát však bez výraznějších brankových příležitostí. Gólu se tak stovka diváků dočkala až téměř po hodině hry, kdy se prosadil Václav Ježdík. Druhý zásah do černého přidal za deset minut Roman Wermke a Dynamo se tak radovalo z celkového vítězství v turnaji.

Dynamo: Daněk - Klesa, Novák, Machovec, Hanzlík - Ježdík, Dobal, Rakovan, Wermke (75. Nacho Martinez) - Němec, Chmelo. Trenér Pavel Hoftych.

Táborsko: Winter (50. Varyš) - Kotrba, Gallo, Hric, Savič - Despotović (54. Rožman), Smetana, Šilingr (66. Bakule), Ciferský, Džafić - Vrána (81. J. Rabiňák). Trenér Roman Nádvorník.

Kouč Pavel Hoftych byl po turnaji s výkony svých svěřenců spokojený. „Druhá jedenáctka si lépe organizovala hru a předváděla kompaktnější výkon než ta první, která měla problémy v organizaci hry. Řada kluků jako Machovec, Rakovan nebo Němec, ale i další, potvrdila své kvality. Vstřelili jsme dost branek a oba zápasy zaslouženě vyhráli.“

Stráský i oba testovaní Španělé na jihu Čech končí

Vedení Dynama během letní pauzy pokračuje v tvorbě kádru pro příští sezonu Fotbalové národní ligy. Jihočeši nabídli novou smlouvu útočníkovi Tomáši Stráskému, k dohodě ale nedošlo.

„Tomáši končila smlouva, a přestože dva roky nehrál kvůli zranění, nabídli jsme mu vylepšenou smlouvu. Bohužel ji nepřijal a jeho požadavky byly pro nás neakceptovatelné. Tomáš je ryzí odchovanec Dynama, a proto mě mrzí, že jsme se nedohodli,“ řekl sportovní manažer Martin Vozábal.

Kádr Dynama opouštějí i oba testovaní Španělé. „Aktuálně to určitě nejsou hráči, se kterými bychom podepsali smlouvy. Nebyli výrazně lepší než naši hráči,“ vysvětlil Hoftych.

Naopak do jihočeské metropole by mohla přijít velice zajímavá posila. Klub totiž jedná se zástupci Bohemians Praha 1905 o možném příchodu uzbeckého reprezentanta Azize Ibragimova.

„O Azize Ibragimova usilujeme prakticky od začátku léta. I díky Pavlu Hoftychovi o něm víme, že je to výborný krajní záložník, který může zaskočit i v útoku. S hráčem jsme na podmínkách smlouvy dohodnuti, nyní zbývá jeho příchod dojednat ještě s Bohemians,“ dodal Martin Vozábal.

Ve finále proti Táborsku už tolik nevynikal další testovaný hráč Rastislav Chmelo. „Byl tu celý den a při čekání na poslední zápas se síly rozmělní a přijde únava. Pořád je to pro nás hráč s potenciálem a uvidíme, k čemu dojdeme v otázce jeho angažování,“ sdělil na obranu vytáhlého forvarda kouč Pavel Hoftych.

Foto: Jan Škrle

Štítky fotbal, turnaj na Hluboké, SK Dynamo České Budějovice, Hluboké, finále, okres Tábor, Pavel Hoftych, Tomáš Stráský, Václav Ježdík, Bohemians 1905, Martin Vozábal, FC MAS Táborsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo vyhrálo na Hluboké, kádr ještě není uzavřen  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.