Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Dynamu chybělo ke zlatému bodu z Plzně pět minut

Prvoligoví fotbalisté z jihu Čech byli blízko cenného bodu v předehrávce 26. kola na hřišti lídra z Plzně. Přestože v poločase prohrávali 0:2 po dvou brankách Daridy, ve druhé půli však Dynamo srovnalo brankami Linharta a Táborského, ale v závěru Řezník strhl vítězství na stranu Viktorie.

V základní sestavě Dynama se objevili dva mladíci - Roman Wermke a Zdeněk Linhart, pro které to byl debut od první minuty.

Jihočeši nezačali špatně, Linhart se snažil využít zaváhání Procházky, ale stoper Viktorie dokázal napravit svou chybu. Po deseti minutách poprvé zahrozili domácí, a to hned výrazně. Dlouhý míč od Horvátha napálil z první Bakoš a rozezvučel tyč Křížkovy branky.

Záhy se řítil z levé strany do vápna Kovařík, po odehrání míče kolenem srazil Zdeňka Křížka, který zůstal ležet na zemi. Hra však pokračovala a po Bakošově přiťuknutí poslal míč do opuštěné branky Vladimír Darida - 1:0. Otřesený Křížek musel s krvavým zraněním opustit hřiště a místo mezi třemi tyčemi zaujal Michal Daněk.

Plzeň byla na koni a měla další šance, ale hlavičku Koláře a bombu Limberského nový muž na hřišti vyrazil na roh. Ve 24. minutě už však musel Daněk lovit míč ze sítě, když Kolář poslal míč na Vladimíra Daridu, který se zbavil Lengyela a zvýšil na 2:0.

Západočeši hráli v klidu a soupeře do ničeho nepouštěli. Několik zajímavých náznaků Jihočeši nedotáhli, takže po poločase prohrávali v Doosan aréně o dvě branky.

Po změně stran se však Jihočeši dočkali nečekaného snížení. V 51. minutě Hanzlík vedl rychlý protiútok, Lengyel patičkou posunul míč na Zdeňka Linharta, který zaznamenal svůj první ligový gól.

Dynamo kontaktní gól nabudil a brzy se dokonce dočkalo vyrovnání. Po hodině hry nacentroval z pravé strany Klesa a nekrytý Ivo Táborský hlavou srovnal krok s favoritem - 2:2.

V dalších minutách Wermke v dobré pozici nejprve branku minul, stejně se ´vedlo´ v 70. minutě i kapitánu Benátovi, jehož utěšená střela skončila těsně vedle Kozáčikovy levé tyče. Jihočeši byli lepším celkem a opařená Plzeň nebyla schopna kloudné akce.

Všechno se ovšem změnilo v 85. minutě, kdy Kovaříkův centr jemně tečoval Klesa a Radim Řezník pohodlně poslal míč do poloodkryté branky.

Hosté se nevzdali a záhy mohli znovu vyrovnat. Sandro poslal míč před branku, kde střílel do prázdné branky střídající Řezníček, ale trefil pouze nohu bránícího obránce Plzně. Na víc už se Dynamo nezmohlo a i přesto, že Jihočeši byli blízko cenného bodu, jedou domu s prázdnou.

FC Viktoria Plzeň - SK Dynamo České Budějovice 3:2 (2:0)

Branky: 10. a 24. Darida, 85. Řezník - 51. Linhart, 60. Táborský. ŽK: 0:2 (Linhart, Hanzlík). Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Vysloužil. Diváci: 9622.

FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Řezník, Procházka, Čišovský, Limberský - Horváth, Darida - Rajtoral (58. Ďuriš), Kolář (88. Hejda), Kovařík (72. Tecl) - Bakoš. Trenér Pavel Vrba.

Dynamo: Křížek (12. Daněk) - Klesa, Lengyel, Machovec, Hanzlík - Wermke (74. Javorek), Benát, Rýdel, Sandro - Linhart (84. Řezníček), Táborský. Trenér Pavol Švantner.

Napsal Pavel Kortus ml., www.dynamocb.cz

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, SK Dynamo České Budějovice, Gambrinus liga, HC Dynamo Pardubice, Zdeněk Linhart, Vladimír Darida, Radim Řezník, Ivo Táborský, Česko, Zdeněk Křížek, Michal Daněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Za ten vražednej zákrok na Křížu by měli Plzeňácí nechat okamžitě dát našim gól, když jí vstřelili do prázdný branky a DEBILNÍ (nebo Berbrovo další rozhodcovský pohůnek) nepřerušil hru. Ale účel svemtí prostředky že jo. Hlavně že jste první. Stydět se asi neumíte, tak vám můžu jenom popřát, aby vám to někdo vrátil. A Dynamo chválim. Mladý pušky výborný, tak vydržte a uvidíte, že to půjde.

Sobota, 4. května 2013, 08:47Odpovědět

Dynamu chybělo ke zlatému bodu z Plzně pět minut  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.