Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Fotbalisté Českých Budějovic zahájili letní přípravu i s Brazilcem Sandrem

Fotbalisté Dynama České Budějovice zahájili ve čtvrtek letní přípravné období, které vyvrcholí 24. července utkáním s rezervou Jihlavy.

Nový trenér Jiří Kotrba měl k dispozici takřka kompletní kádr, chyběli pouze mladíci Kadula s Linhartem, píší oficiální klubové stránky.

Po pátečních fyzických testech čeká českobudějovické fotbalisty dvoutýdenní soustředění v Písku, na které navazuje tradiční turnaj v Nové Včelnici.

Aktuálně má Dynamo k dispozici třiadvacet hráčů, navíc Pavel Mezlík s námi bude trénovat do konce června, takže s ním čtyřiadvacet," uvedl nový trenér Jihočechů Jiří Kotrba. Na prvním srazu se hlásili i testovaní hráči. Lehkou rozcvičku a poté půlhodinu v posilovně absolvovali brankáři Jakub Jakubov a Andrej Pernický, obránce Martin Jurkemik a útočník Božidar Jelovec.

Nechyběli ani navrátilci z hostování v Sezimově Ústí Pavel Novák a Martin Jasanský. Již před několika týdny Dynamo podepsalo smlouvu s Brazilcem Sandrem. "Jdou o něm výborné reference, ale byl v poslední sezoně často zraněný a bude na sobě muset zapracovat, aby se vrátil do původní formy," pokračuje Kotrba o zahraniční akvizici.

Již v týdnu představil Jiří Kotrba, vracející se po třech letech na lavičku, svůj realizační tým. "Všichni víme, že již nejsem nejmladší, proto mám dva mladé asistenty, kteří budou obstarávat kondiční stránku. K tomu máme trenéra brankářů Petra Skálu a Jiřího Lercha, který je zároveň koučem B-týmu." Po pátečních testech na FTVS v Praze čeká v sobotu hráče dvoufázový trénink a nedělní volno. Poté se přesunou na dva týdny do Písku, kde na konci soustředění odehrají přátelský duel s rakouským St. Florian.

V úterý 5. července se odehraje za účasti českobudějovického Dynama každoročně kvalitně obsazený turnaj v Nové Včelnici. O den později se Jihočeši na Hluboké střetnou s rakouským LASK Linz. Po turnaji na Hluboké a duely s Příbramí a Duklou Praha by Dynamo mělo odehrát generálku na Gambrinus ligu s rezervou Jihlavy.

Autor: Jiří Štádler, Mediafax

Štítky SK Dynamo České Budějovice, fotbalista, FC Vysočina Jihlava, Jiří Kotrba, trenér, FK Dukla Praha, Písek, Nová Včelnice, Pavel Mezlík, FC MAS Táborsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Českých Budějovic zahájili letní přípravu i s Brazilcem Sandrem  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.