Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Fotbalisté Dynama spolu s fanoušky darovali krev

V rámci akce S Dynamem do boje darovali prvoligoví fotbalisté Českých Budějovic spolu se svými fanoušky krev a to v transfuzním oddělení českobudějovické nemocnice. Akce se zúčastnilo mimo jiné i šest fotbalistů prvního mužstva.

V jarní části Gambrinus ligy nečeká hráče Dynama nic lehkého. Je proto potřeba spojit síly a semknout se při cestě za záchranou Gambrinus ligy.

Jako důkaz, že hráči a realizační tým jdou do boje o záchranu s opravdovým odhodláním ´prolít krev´, rozhodli se hráči spolu s realizačním týmem a fanoušky darovat svou krev. O darování krve byl zájem i mezi samotnými fanoušky a také oni se aktivně zapojili do této zajímavé akce.

„Dynamo je moje srdeční záležitost, a proto jsem samozřejmě ani na chvilku neváhal, a jakmile klub oznámil, že tuto akci chystá, přihlásil jsem se,“ řekl jeden z fanoušků Dynama David Janoušek, který podobně jako všichni ostatní daroval krev vůbec poprvé.

„Jsem moc rád, že jsem mohl krev darovat a budu dělat vše pro to, abych jí i v budoucnu daroval znovu,“ dodal.

Každý z fanoušků, který se akce zúčastnil, si vedle dobrého pocitu odnesl také dárkové předměty klubu včetně vstupenek na páteční zápas s pražskou Spartou.

Každý měl samozřejmě možnost si s hráči Dynama popovídat a na řadu přišlo i obligátní společné focení. Akci rádi podpořili z hráčů A týmu kapitán Roman Lengyel a také Jan Halama, Petr Benát, Pavel Novák, Petr Javorek a Zdeněk Křížek.

„Je dobře, že spoluhráči k dárcovství krve přistoupili zodpovědně a že se akce zúčastnili. Rozhodně jsme rádi podpořili podobnou věc. Všichni víme, co pro lidský život krev znamená a pokud bychom touto cestou pomohli zachránit něčí život, tak naše snaha nebyla zbytečná,“ řekl kapitán Roman Lengyel.

Akci budějovického Dynama ocenit také primář transfuzního oddělení českobudějovické nemocnice, MUDr. Petr Biedermann. „Touto cestou bych chtěl samozřejmě všem fotbalistům, fanouškům i členům realizačního týmu fotbalového klubu poděkovat,“ řekl.

Zároveň se ukázal jako fotbalový fanoušek, když ocenil výkon fotbalistů Dynama v prvním jarním zápase.

„Hráli jste dobře a jsem rád, že jste uhráli v Ostravě důležitý bod. Pevně věřím, že vás dnešní odběr krve nastartuje i před zápasem se Spartou a že jí na domácím hřišti porazíte,“ dodal s úsměvem.

Páteční bitva se Spartou začíná na Střeleckém ostrově a na obrazovkách televize Fanda ve 20.15 hodin.

Tisková zpráva

Štítky Dynamo České Budějovice, akce, s dynamem do boje, darování krve, transfuzní oddělení, Nemocnice České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, fotbalista, AC Sparta Praha, 1. česká fotbalová liga, Roman Lengyel, Zdeněk Křížek, Jan Halama, Petr Javorek, Pet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Dynama spolu s fanoušky darovali krev  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.