Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fotbalisté Dynama zahájili přípravu na novou sezonu

Fotbalisté Dynama České Budějovice zahájili v pondělí pod vedením trenéra Františka Cipra přípravu na novou sezonu Gambrinus ligy. V plánu je soustředění v Rakousku, fanoušci se mohou také těšit na účast Jihočechů na turnajích v Nové Včelnici a na Hluboké.

Na prvním tréninku Dynama se v pondělí objevily i staronové tváře Jan Halama, Petr Benát a Michal Rakovan. Zatím jediným novým hráčem v týmu je devatenáctiletý slovenský záložník Jakub Hronec, který působil mimo jiné v anglickém Birminghamu.

„Pro nás bude tento týden zaváděcí. Naplno začneme s tréninkem až příští pondělí,“ uvedl Cipro, který si uvědomuje, že se tým před startem ligy pravděpodobně ještě dost změní. „Je jasné, že z nejrůznějších důvodů tady s námi někteří hráči nebudou, protože jsou u nás do 30. června na hostování a zatím se neví, zda budou pokračovat i nadále,“ doplnil.

Vedle Hronce by kouč rád na testech přivítal i další hráče. „Budeme potřebovat určitě posílit. Dva nebo tři hráči se nám budou v lize hodit, takže minimálně na zkoušku někdo přijde,“ prozradil českobudějovický kouč. Ten bude čekat, jak dopadnou jednání ohledně hráčů, kteří v minulé sezoně v Dynamu hostovali. „Zájem bych měl o Daňka, Rýdela a Řezníčka, o jejich setrvání v Dynamu se s Plzní a Mladou Boleslaví nyní intenzivně jedná,“ podotkl Cipro.

Stejně jako na konci ligy má značné problémy kvůli zdravotnímu stavu hráčů. „Věřím, že do přípravy naskočí co nejdříve naplno Bakala. Minimálně měsíc až dva bude mimo hru ještě Stráský. Po operaci je Machovec a ruku v sádře má Riegel. Nemocný je momentálně také Halama, který se vrátil z hostování v Jihlavě. Po operaci má také Javorek, který se do začátku ligy pravděpodobně dohromady také nedá. Problémů máme tedy více, takže to budeme muset dávat postupně dohromady tak, abychom do turnajů ve Včelnici a na Hluboké šli již v optimálním složení,“ pravil trenér.

První trénink s Dynamem absolvoval záložník Petr Benát, který celou loňskou sezonu hostoval v polském celku Arka Gdyně. „Ještě jsme spolu nemluvili, tak nedokážu říci, jestli má chuť v Dynamu hrát, a nebo zda by preferoval jiný tým,“ řekl Cipro.

První dva týdny se budou Jihočeši připravovat v domácím prostředí. V neděli 17. června odehrají v rámci oslav 100. výročí založení klubu FK Lažiště přípravný zápas proti účastníkovi krajského přeboru a v neděli 24. června odjedou na soustředění do rakouského Leogangu, kde během čtyř dnů odehrají dva zápasy se zahraničními soupeři. Jedním ze soupeřů bude v pondělí 25. června ukrajinský celek Dynamo Kyjev.

V sobotu 7. července se jako již tradičně Jihočeši představí na turnaji v Nové Včelnici, kde budou i další ligové týmy Teplic, Slavie a Příbrami. O týden později bude Dynamo také na turnaji v Hluboké nad Vltavou.

Start nového ročníku Gambrinus ligy je naplánovaný na poslední červencový víkend. Proto si fotbalisté Dynama generálku naplánovali předběžně na 21. července. Soupeř a místo konání bude upřesněný až po rozlosování nového ročníku nejvyšší soutěže, které proběhne ve středu 20. června.

Program letní přípravy

11. června: Začátek přípravy
17. června: FK Lažiště – SK Dynamo České Budějovice (17.00)
24. – 27. června: Soustředění v Rakousku (Leogang)
25. června: SK Dynamo České Budějovice – Dynamo Kyjev
27. června: Přípravný zápas v Rakousku
7. července: Turnaj v Nové Včelnici (Teplice, Slavie, Příbram)
14. července: Turnaj v Hluboké nad Vltavou (Chrudim, Jihlava, Sezimovo Ústí)
21. července: Přípravný zápas

Napsal Petr Říha, Mediafax

Štítky SK Dynamo České Budějovice, fotbalista, František Cipro, Rakousko, 1. česká fotbalová liga, Nová Včelnice, Hluboká, trénink, Jan Halama, Jakub Hronec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Dynama zahájili přípravu na novou sezonu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.