Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fotbalisty Dynama České Budějovice nepovede v příštím ročníku Gambrinus ligy trenér Šilhavý

Fotbalisty Dynama České Budějovice nepovede v příštím ročníku Gambrinus ligy trenér Jaroslav Šilhavý, kterému po sezoně končí v klubu smlouva a vedení Dynama se rozhodlo kontrakt neprodloužit. Agentuře to potvrdil v tiskové zprávě obchodní a marketingový manažer Dynama Radim Šupka.

„Působení Jaroslava Šilhavého u A-týmu nebereme jako nevydařené. Především v loňské sezoně přebíral A-tým ve velmi složité situaci a přestože nás mohl někdo odepisovat, dvě kola před koncem jsme měli zajištěnou ligu i pro tuhle sezonu,“ říká generální manažer Dynama Mgr. Jiří Kotrba.

V tomto ligovém ročníku si Jihočeši zajistili ligovou příslušnost pro nadcházející sezonu 2011/2012 opět dvě kola před koncem sezony, přesto vedení klubu došlo k závěru, že nastal čas na změnu. „Dostali jsme se do stavu, kdy je potřeba kádr A-týmu trochu okysličit a udělat nějakou změnu. Výsledky v tomto ročníku sice znamenají záchranu v lize, ale herní projev nebyl především na hřištích soupeřů ideální a na tom chceme v následující sezoně zapracovat,“ dodává Kotrba.

Trenér Jaroslav Šilhavý přišel do Dynama České Budějovice v sezoně 2009/2010 po deseti odehraných kolech. Týmu tehdy patřila s šestibodovým ziskem předposlední příčka v ligové tabulce. Do konce sezony pak Jihočeši nasbírali pětadvacet bodů a s celkovým ziskem jednatřiceti bodů skončili na 13. místě. V této sezoně vedl kouč Šilhavý Dynamo zatím v devětadvaceti zápasech, ve kterých jeho svěřenci získali dvaatřicet bodů. Svou bilanci si bude moci trenér vylepšit ještě následující sobotu, kdy se s týmem představí v Liberci.

Autor: René Machálek

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Jaroslav Šilhavý, trenér, 1. česká fotbalová liga, fotbalista, Jiří Kotrba, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisty Dynama České Budějovice nepovede v příštím ročníku Gambrinus ligy trenér Šilhavý  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.