Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Generálka pro Dynamo. Trefil se mladíček Jan Hála

Závěrečné utkání zimní přípravy sehráli během pátečního večera druholigoví fotbalisté Dynama České Budějovice. Na Střelecký ostrov si Jihočeši pozvali jednoho z kandidátů na postu do Gambrinus ligy, žižkovskou Viktorku. Typický remízový zápas nakonec dopadl lépe pro domácí.

V úvodním poločase měli Jihočeši mírně navrch. Nejblíže k vedoucí brance měl ve 13. minutě obránce Martin Hála, ke kterému se odrazil balon na penaltový puntík a v dobré střelecké pozici nastřelil pouze brankáře Žižkova Holého. Pět minut před přestávkou ale zahrozili také hosté Voltrem, jeho hlavička ale skončila nad břevnem.

Do druhé půle vyběhli na trávník pozměněné jedenáctky a projevilo se to i na hře. Častěji u míče byli Pražané a domácí branku ohrozili několika nebezpečnými pokusy, když jim do karet nahrál svou chybou i mladý brankář Dynama Michal Bárta.

Když už to vypadlo, že zápas skončí bezbrankovou remízou, napřáhl na hranici velkého vápna sedmnáctiletý záložník Českých Budějovic Jan Hála a přesnou ranou k tyči rozhodl o vítězství týmu zpod Vodárenské věže.

Mladý záložník si tak řekl o místo v základní sestavě při jarní premiéře proti Varnsdorfu, která se bude hrát na trávníku Jihočechů příští pátek 7. března od 18 hodin.

SK Dynamo České Budějovice - FK Viktoria Žižkov 1:0 (0:0)

Branka: 86. J. Hála. Hráno bez karet. Rozhodčí: Makovička - Vrchota, Eibl. Diváci: 120.

SK Dynamo České Budějovice: Bárta - M. Hála (46. A. Dvořák), Lengyel (79. Deli), Kalod, Machovec - Herzán, Brunclík, J. Hála - Klesa, Linhart (65. Chmelo), Hurka (46. Hanzlík). Trenér Luboš Urban.

FK Viktoria Žižkov: Holý - Dressler, Ševinský, Mareš, Bartošák (69. Procházka) - Súkenník, Podrazský (86. Bodeček) - Štochl (68. Folprecht), Bazal, Vukadinović (46. Hadaščok) - Voltr. Trenér Jindřich Trpišovský.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FK Viktoria Žižkov, přípravný zápas, generálka, Jan Hála, HC Dynamo Pardubice, Madeta Motor České Budějovice, FC Viktoria Plzeň, 1. česká fotbalová liga, Střelecký ostrov, Martin Hála, Michal Bárta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Generálka pro Dynamo. Trefil se mladíček Jan Hála  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.