Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hluboká doma prohrála, Jankov remizoval ve Veselí

Utkání o šest bodů ze spodku tabulky nezvládla doma Hluboká. S Jindřichovým Hradcem prohrála 0:1. Jankov konečně na jaře bodově zabral, uhrál důležitou remízu ve Veselí nad Lužnicí.

O derby mezi Rudolfovem a Roudným Budějcká Drbna psala v sobotu.

Hluboká znovu neuspěla

Hlubočtí si doma v důležitém utkání vypracovali všehovšudy dvě brankové příležitosti, ale ani jednu neproměnili. Hned ve 2. minutě nastřelil Dudek hlavou břevno, ve druhé půli pak v největší šanci domácích přestřelil branku Benhák. „Začali jsme dobře, nastřelíme břevno, ale pak se vrátíme k takové podivné hře, není to prostě ono, něco tomu chybí,“ řekl po utkání trenér Hluboké Milan Borový.

Rozhodlo se v 67. minutě po chybě obránce Štabrňáka. Ten si nechal vzít míč nedaleko rohového praporku kapitánem hostí Benešem, balon se dostal po dvou rychlých přihrávkách do vápna k úplně volnému Voldánovi, který nedal Brašničkovi k pravé tyči šanci. „Jasná chyba krajního obránce, myslí si, že míč půjde do autu, hráče neubrání, ve vápně volný hráč, stálo nás to zápas,“ viděl kritický okamžik utkání domácí kouč.

Trenér Hluboké Milan Borový se snažil svůj tým dostat z letargie dvěma střídáními, ale zkušenější hosté vedení bez problémů uhájili. Naopak to byli oni, kdo mohl dát branku, ale střídající Houška nastřelil břevno. „Vpředu je to nemastné, neslané, špatně nám hraje střed zálohy, kde se strašně trápíme. Tím to začíná, nedáme pořádnou přihrávku,“ stěžoval si Milan Borový a pokračoval: „My si doma musíme vytvořit daleko větší tlak, musíme si vytvořit daleko víc příležitostí.“

Do utkání zasáhl na pozici stopera Zbyněk Stráský, který se vrátil v úterý po půl roce ze Španělska, kde byl za prací. A přišel obraně vhod, i když na něm bylo znát, že dlouho nehrál. „Byl jen na jednom tréninku, ale hrál dobře,“ přivítal Borový novou posilu.

Jankov poprvé na jaře bodoval

Jankov se pomalu dostává z nejhoršího. Získal první jarní bod ve Veselí za remízu 1:1 a trenér Ivo Čech mohl být konečně alespoň částečně spokojen. „Bod z venku se počítá. Chtěl jsem vyhrát, ale věděl jsem, že to bude těžké, protože domácí také potřebovali body,“ řekl.

Jankov začal ve Veselí dobře a byl fotbalovějším mužstvem, přesto se do vedení dostali domácí. „Po našem nesmyslu kopalo Veselí standardku, kterou proměnilo. Ale my jsme pak hráli dobře a podle mě jsme zaslouženě těsně před přestávkou vyrovnali,“ mínil po utkání Čech.

Gól padl po kombinaci z poloviny hřiště, Petr Maxa vysunul do vápna Sedlice, který hned druhým dotekem poslal míč do sítě.

Ve druhém poločasu se fotbal ze hřiště vytratil, k vidění byly jen dlouhé nakopávané míče, žádné z mužstev se do vyložené brankové příležitosti nedostalo. „Je to důležitý bodový zisk, ale pro nás je teď důležitější, abychom zůstali zdraví, hrajeme ve dvanácti, třinácti lidech,“ přeje si trenér Jankova.

Na jeho tým nečeká v následujících kolech nic jednoduchého. Doma hraje Jankov s Táborskem B a pak jede do Písku.„Víme, že nás nečeká nic lehkého, ale musíme se s tím poprat,“ říká Čech.

Výsledky týmů z Budějcka: Rudolfov – Roudné 1:1 (0:0), Gažák – Fedorkiv, Hluboká – Jindřichův Hradec 0:1 (0:0), 67. Voldán, Veselí – Jankov 1:1 (1:1), Sedlic.

Ostatní výsledky KP: Písek B – Lažiště 3:1, Soběslav – Kaplice 2:0, Vodňany – Dražice 0:2, Třeboň – Čkyně 0:1, Táborsko B – Prachatice 1:0.

Štítky Veselí nad Lužnicí, Hluboká, Jindřichův Hradec, trenér, Rudolfov, Hluboké, Písek, okres Tábor, Španělsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hluboká doma prohrála, Jankov remizoval ve Veselí  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.