Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hluboká opět prodloužila vítěznou sérii, Čtyři Dvory utrpěly debakl

Fotbalovým šlágrem na jihu Čech byl o uplynulém víkendu prvoligový duel Dynama České Budějovice se Slavií Praha. Jihočeši sice šli v důležitém zápase díky trefě Tomáše Stráského brzy do vedení, avšak agilní útočník sešívaných Zbyněk Pospěch dokázal ještě do přestávky vyrovnat a určil tak konečný výsledek zápasu.

Juniorka Dynama remizovala v České fotbalové lize se zachraňujícím se béčkem Jablonce.

Překvapením čtyřiadvacátého kola krajského přeboru mužů byla prohra Roudného před vlastními fanoušky proti Týnu nad Vltavou, neuspěli ani Jankovští, kteří narazili na lídra tabulky z Čížové. Kvalitní duel sehrála Hluboká nad Vltavou v Písku, kde dokázala proti tamní rezervě otočit stav 0:2 v její neprospěch a zaslouženě po hattricku mladíka Josefa Kuraliho vyhrála.

První příčku tabulky B skupiny I. A třídy neustále okupuje Rudolfov, se stejným bodovým ziskem se však hned pod nejvyšší metou drží i Soběslav. O nadcházejícím víkendu je očekáván vzájemný duel těchto aspirantů na postup do krajského přeboru, který se bude hrát na horké rudolfovské půdě v sobotu od 17 hodin. Nepříjemnou osmigólovou nadílkou vyprovodili fotbalisté Malšic Čtyři Dvory. Souboj o třetí místo soutěže vyzněl lépe pro Hrdějovice, které porazily v přestřelce Dobrou Vodu 4:3.

Nejlepším týmem A skupiny druhé nejvyšší oblastní soutěže je Olešník, který figuruje na osmém místě. Mužstvo Dřítně naopak trápí sestupové starosti.

Souhrn výsledků

I. liga – 27. kolo: Dynamo – Slavia Praha 1:1 (1:1)

ČFL – 26. kolo: Dynamo B – Jablonec B 1:1 (1:0)

Fincentrum krajský přebor – 24. kolo: Roudné – Týn nad Vltavou 1:2 (0:0), Písek B – Hluboká 2:3 (2:1), Jankov – Čížová 0:2 (0:1)

I. A třída sk. A – 20. kolo: Vodňany – Olešník 1:0 (0:0), Dříteň – Osek 1:1 (0:0), Blatná – Zliv 1:0 (0:0)

I. A třída sk. B – 20. kolo: Sokol Sezimovo Ústí – Slavia České Budějovice 2:3 (1:2), Soběslav – Lokomotiva České Budějovice 4:1 (4:1), Borovany – Rudolfov 1:2 (0:0), Kamenný Újezd – Dačice 2:3 (0:1), Bavorovice – Lišov 0:2 (0:0), Malšice – Čtyři Dvory 8:0 (1:0), Dobrá Voda – Hrdějovice 3:4 (1:3)

Autor: Pavel Kacerovský

Štítky Hluboká nad Vltavou, SK Dynamo České Budějovice, Čtyři Dvory, SK Slavia Praha, Zbyněk Pospěch, Tomáš Stráský, Česko, krajský přebor, FK Baumit Jablonec, Česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hluboká opět prodloužila vítěznou sérii, Čtyři Dvory utrpěly debakl  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.