Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jankov loupil v Písku, tři body bralo i Roudné

Všechny českobudějovické týmy ve 21. kole Chance krajského přeboru fotbalistů bodovaly. Dva z čela tabulky - Jankov a Roudné - naplno, dva z chvostu - Hluboká a Rudolfov - v domácím prostředí paběrkovaly po bodu.

Vozábal opět mířil do černého

Pod hlubocký zámek přijel Tatran Prachatice a souboj ze spodní části tabulky nabídl zajímavou a dramatickou podívanou. Domácí nevstoupili do utkání dobře, deset minut se jen bránili, ale jejich první akce málem skončila gólem. V 10. minutě se dostal po rohu do obrovské příležitosti Vácha, ale proti jeho zakončení ukázal bravurní reflex brankář Dvořák. „Prachaticím patřil úvod, ale myslím, že pak jsme se dostali do hry a byli jsme v prvním poločasu lepší,“ řekl po utkání trenér Hluboké Milan Borový.

Ve 24. minutě uhodilo na druhé straně. Po rohu se trefil hlavou do břevna Mádl, míč po závaru doputoval až k Tobiášovi, který otevřel skóre – 0:1. „Soupeř dobře zahrál standardní situaci, to je pravda, ale Radek Dolejš měl stát u Kamila Tobiáše, bohužel ho v zápalu hry nechal samotného, proto jsme dostali gól,“ viděl celou situaci Borový.

Šest minut po přestávce se po přísně nařízeném trestném kopu přesně z hranice vápna trefil do horního růžku Vozábal a bylo to 1:1. Vzápětí mohli jít domácí do vedení, ale Antoš si nesmyslně rovnal míč na pravou nohu a obrovskou příležitost ke skórování do odkryté branky po Dudkem nastřelené tyči promarnil. „Mohli jsme přidat druhý gól, to byla škoda. Měli jsme tu příležitost řešit rovnou do brány, nevím, proč si to zasekával, obránci se stačili vrátit a střelu zablokovali,“ přidal trenér Hluboké.

V 72. minutě se na druhé straně prodíral do dobré střelecké příležitosti Cais, Stráský ho ve skluzu podkopl, ale píšťalka sudího Herzoga zůstala němá… Prachatice mohly přesto vyhrát. K dorážce na malém vápně se po rohu pět minut před koncem dostal Zábranský, který právě přišel na hřiště a byl asi překvapený ze své příležitosti víc, než domácí obrana, která stačila míč odklidit do bezpečí.

„Chtěli jsme vyhrát, máme zase jen bod. Výsledky týmů pod námi nám nahrály, ale stejně je to nepříjemné, protože jsme pořád přibití ke dnu tabulky. Kluci ale utkání odmakali. Trochu štěstí při nás stálo, trochu štěstí jsme mohli mít,“uvažuje trenér Hluboké Borový o tyčce Dudka a hlavně šanci Antoše.

Jankov se rozjel, podruhé porazil silné béčko Písku

Jankov po vítězství s Táborskem B zajížděl do Písku na hřiště třetiligového béčka. A dokázal opět zvítězit, tentokrát 2:0. „Zápas se povedl hlavně bodově, porazit zálohu třetiligového týmu na jeho hřišti, to je úspěch,“ říká trenér Jankova Ivo Čech.

Tým předvedl výkon podle trenérových představ. „Hráli jsme zodpovědně a vyhráli jsme, myslím, zaslouženě. Skoro jsme domácí napustili do šance. Měli asi jen dvě. My jsme měli dost brejků, které jsme mohli vyřešit lépe,“ míní Čech.

Jankov porazil dva silné týmy. V minulém kole Táborsko B, nyní Písek B. „Potvrdili jsme body, které jsme získali doma s Táborskem a nahradili jsme prohru s Vodňany,“ těšil se z vítězství Ivo Čech a pokračoval: „Ocenil jsem hlavně výhru s Táborskem, atmosféra v týmu se hodně zlepšila.“

Při pohledu do tabulky KP je jasné, že by Jankov mohl při současné formě pomýšlet minimálně na bronzovou medaili. „Tak daleko se nedívám. Nic se nezměnilo. Jdeme zápas od zápasu,“ uzavírá Čech.

Roudné si poradilo s Kaplicí, Rudolfov s Lažištěm ne

Druhý tým tabulky, Malše z Roudného, hrála s poslední Kaplicí, ale hlavně v prvním poločasu to na hřišti tak nevypadalo. Kaplice šla do vedení a domácí do přestávky dokázali pouze srovnat. Ve druhé části hry už obrázek hry odpovídal papírovým předpokladům, Roudné vstřelilo tři branky a jednoznačně vyhrálo.

Rudolfov doma s Lažištěm dvakrát dotahoval, ale vždycky dokázal rychle odpovědět na vedoucí branku hostů, takže se na Perštátě dělily body za remízu 2:2.

Jankov čekají dvě derby

Za týden čeká fotbalové fanoušky z Českobudějovicka další derby, do Jankova jede Hluboká. A Jankovské čeká derby i v dalším kole, kdy vyrazí na Rudolfov. „Hluboká nepatří tam, kde je. A Rudolfov má na jaře také dobré výsledky, udělal dobrou přípravu, posílil mužstvo, je tam vidět práce trenéra Čadka. Rozhodně nás nečeká ani v jednom utkání nic jednoduchého. Pokud chceme uhrát body, musíme pracovat. Po dvou úspěšných utkáních máme na co navázat,“ míní trenér Jankova Ivo Čech.

Jeho hlubocký protějšek Milan Borový doufá v bodový zisk. „Jankov vyhrál v Písku, předtím porazil Táborsko, to hovoří za všechno. Ale třeba s lepším soupeřem půjde náš výkon ještě nahoru a překvapíme. Nic jiného nezbývá,“ míní.

Roudné zajíždí o víkendu do Jindřichova Hradce, Rudolfov právě do Prachatic.

Výsledky týmů z Budějcka: Písek B – Jankov 0:2 (0:1), Nedvěd 2, Roudné – Kaplice 4:1 (1:1), Trněný z penalty, Kössl, Kučera, Růžička – Gondek, Rudolfov – Lažiště 2:2 (1:2), Le, Baščevan – Tesárek 2 (1 z penalty), Hluboká – Jankov 1:1 (0:1), Vozábal – Tobiáš.

Ostatní výsledky KP: Veselí – Čkyně 1:2, Soběslav – Jindřichův Hradec 0:2, Táborsko B – Dražice 0:0, Vodňany – Třeboň 2:1.

Zdroj tabulky: www.jihoceskyfotbal.cz

Štítky Jankov, Roudné, Písek, Rudolfov, trenér, okres Tábor, krajský přebor, Prachatice, Kaplice, Kamil Tobiáš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jankov loupil v Písku, tři body bralo i Roudné  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.