Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Klokani strčili fotbalisty Dynama do kapsy

Působení budějckého Dynama v Poháru FAČR skončilo ve třetím kole. Nad síly Jihočechů byl jejich prvoligový rival - Bohemians 1905. Klokani utekli svěřencům trenéra Urbana už v prvním poločase na rozdíl dvou branek, na který už hostující fotbalisté nedokázali po přestávce zareagovat.

Domácí šli na stadionu v Ďolíčku do rychlého vedení, když Bartkův centr v 7. minutě prolétl kolem Lietavy až na zadní tyč, kde ve skluzu otevřel skóre důrazný Kolumbijec Jhon Mosquera. Po pětadvaceti minutách hry mohl stejný hráč zvýšit, tentokrát ale nemířil přesně.

Když ve 27. minutě netrefil branku v dobré příležitosti útočník Dynama Škoda, z dalšího gólu se mohli radovat pražští klokani. Velký podíl na něm měl Lietava, jenž předložil balon do ideální pozice Jakubu Radovi a ten znovu trefil okrytou branku Českých Budějovic.

Po neproměněné příležitosti Fundy těsně před odchodem do kabin si domácí fotbalisté ve druhé půli slibný náskok pohlídali. Ba co víc, do několika velmi dobrých šancí se dostal agilní Lietava, v listině střelců se málem objevilo také jméno střídajícího Mikuše.

Největší šanci skórovat si vypracovalo Dynamo až v první minutě nastavení, Havránek si ale s pokusem Linharta poradil a následnou gólovou hlavičku Koreše zastavil praporek pomezního rozhodčího.

Budějčáci tak v hlavním městě prohráli 0:2 a pohárová cesta je tím pro ně u samého konce. Vršovičtí naopak budou hrát dva zápasy čtvrtého kola proti Jablonci.

Bohemians 1905 - SK Dynamo České Budějovice 2:0 (2:0)

Branky: 8. Mosquera, 33. Rada. ŽK: 0:2 (Dvořák, Funda). Rozhodčí: Berka - Vlasjuk, Vaňkát. Diváci: 1799.

Bohemians 1905: Havránek - Kalina, Cseh, Brabec, Šírl - Jindřišek, Rada - Bartek, Nerad (70. Mikuš), Mosquera (83. Engelmann) - Lietava (87. Hubínek). Trenér Roman Pivarník.

SK Dynamo České Budějovice: Fryšták - Dvořák, Podstavek, Novák, Hanzlík - Vošahlík, Brunclík (67. Volešák), Hála, Herzán, Funda (57. Koreš) - Škoda (57. Linhart). Trenér Luboš Urban.

Štítky fotbal, Bohemians 1905, SK Dynamo České Budějovice, Pohár FAČR, 3. kolo, fotbalista, Luboš Urban, Fotbalová asociace České republiky, Lietava, Jhon Edison Mosquera Rebolledo, Jakub Rada, FK Baumit Jablonec, Ďolíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klokani strčili fotbalisty Dynama do kapsy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.