Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Krize pokračuje, Dynamo vyřadily třetiligové Domažlice

Fotbalistům Dynama se nepovedlo zlomit nepříznivou sérii porážek ani ve druhém kole Poháru České pošty. Třetiligovým Domažlicím podlehli na penalty a v poháru tedy končí. Jedinou branku ve hře vstřelil Sandro, o neúspěšnou penaltu se ´postaral´ Miroslav Marković.

Jihočeši nastoupili v silné sestavě. Odpočívali pouze zkušení Řepka s Otepkou. Dynamo začalo dobře. Po pár minutách centroval do vápna Rýdel, míč se dostal až k Novákovi, který ve vyložené šanci trefil pouze brankáře Houdka. Utkání mělo svižné tempo, další možnost měl Klesa, ale gólman domácích jeho utěšenou ránu zpoza šestnáctky vyrazil.

Skórovat mohl ve 26. minutě Marković, ale jeho střelu levačkou Houdek zlikvidoval. Domažlice čekaly na opravdovou šanci do 42. minuty a hned šly do vedení. Zpoza vápna se přesnou střelou prosadil Jaroslav Malý, čímž určil překvapivé poločasové vedení domácích 1:0.

Do druhé půle udělal provizorní trenér Lerch jedinou změnu, Františka Němce nahradil Rudolf Otepka. I na startu druhé půle byli Budějčáci aktivnější. Nejprve Rýdel pálil z hranice šestnáctky nad, ale za pár minut už se hosté mohli radovat. V 54. minutě míč propadl po zblokovaném centru Otepky až k Sandrovi, který obloučkem hlavičkou přehodil brankáře.

Jiskra se však nevzdávala. V 65. minutě utekl po pravé straně Braun, nacentroval do vápna, kde šanci Došlého výborně zlikvidoval brankář Daněk. Dynamo mělo neustále více ze hry. Čtvrthodiny před koncem vnikl do šestnáctky Pavel Novák, ale jeho povedenou ránu brankář Houdek vytěsnil.

V koncovce se svěřencům kouče Jiřího Lercha nedařilo. V poslední minutě nastavení ještě trefil tečovanou střelou tyč. Ani přes převahu se Jihočeši nedokázali propracovat k rozhodující brance, a tak musely rozhodnout penalty.

Ty Dynamu radost rozhodně nepřinesly, protože Miroslav Marković byl jediným neúspěšným střelcem celého rozstřelu. Za domácí proměnil rozhodující penaltu Milan Braun. Za Domažlice skórovali Mužík, Dvořák, Bauer, Došlý a Braun. O úspěchy Dynama se postarali Otepka, Řezníček, Rýdel a Riegel.

Jiskra Domažlice - SK Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0), 5:4 na pen.

Branky: 42. Malý, rozhodující penalta Braun - 54. Sandro. ŽK: 2:1 (Leitl, Bárta - Javorek). Rozhodčí: Lerch - Mencl, Kovařík. Diváci: 1420.

Domažlice: Houdek - Pyrka, Růžička, Matas, Bárta - Braun - Leitl (69. Bezděk), Malý (85. Bauer), Mužík, Došlý - Veselý (57. Dvořák). Trenér Stanislav Purkart.

Dynamo: Daněk - Novák, Riegel, Lengyel, Hanzlík - Klesa, Rýdel, Javorek, Sandro (82. Řezníček) - Němec (46. Otepka), Marković. Trenér Jiří Lerch.

Napsal Pavel Kortus ml., www.dynamocb.cz

Štítky fotbal, Jiskra Domažlice, Dynamo České Budějovice, Pohár České pošty, HC Dynamo Pardubice, Domažlice, Miroslav Marković, Česká pošta, Jiří Lerch, SK Dynamo České Budějovice, Pavel Novák, Jaroslav Malý, Rudolf Otepka, František Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krize pokračuje, Dynamo vyřadily třetiligové Domažlice  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.