Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Léčba Ciprem nefunguje. Dynamo nezvládlo závěrečnou patnáctiminutovku v Mladé Boleslavi

Špatná forma budějckých fotbalistů pokračuje, nepohnul s tím zatím ani nový trenér František Cipro. Do pětasedmdesáté minuty sice jeho svěřenci drželi v Mladé Boleslavi remízu 1:1, pak se ale sesypali jako domeček z karet a prohráli 1:4. Sedmašedesátiletý trenér tak má do dalšího střetnutí spoustu práce.

Na mladoboleslavském pažitu to pro Jihočechy nebyl povedený úvod. Hned ve druhé minutě našel Skalák na malém vápně volného Tomáše Wágnera, jemuž nedělalo problém poslat míč do budějcké sítě.

Když se ve čtyřiadvacáté minutě neprosadil Magera, udeřilo na druhé straně. Jaroslav Machovec brilantně zakroutil míč z přímého kopu do levého horního rohu Šedovy branky a rázem bylo srovnáno.

Jenže domácí si takový stav nechtěli nechat líbit. O strhnutí vývoje na svou stranu se krátce po inkasované brance pokoušel Vacek, mířil však nad. V závěru půle sice Magera překonal Křížka, jenže jeho roli převzal na poslední chvíli spoluhráč z obrany a nedovolil Mladé Boleslavi vedení.

Tlak po návratu z kabin ještě zesílil. Kysela mířil v dobré pozici vysoko, vzápětí vychytal Vacka skvělým zákrokem gólman Dynama. V 59. minutě zkusil Vacek individuální akci, zakončení však nezvládl. O tři minuty později znovu zasahoval Křížek, tentokrát proti Wágnerovi.

Hned poté málem Kladrubský přivodil Ciprovi infarkt, když špatnou přihrávkou nahrál Magerovi, jenž mohl jít do úniku. Nečekaně se ale zastavil a balon ztratil. Znovu se neujal ani pokus Kysely.

Patnáct minut před koncem zápasu dal Jiří Skalák ochutnat soupeři jeho vlastní střelecký recept. Prakticky z totožné pozice jako Machovec, tedy zhruba necelých dvacet metrů před brankou, vypálil pravačkou míč do rohu Křížkovy branky a vymetl pavučiny na levé straně.

A stejný muž definitivně rozhodl o dělbě bodů v 82. minutě, když se oprostil od obrany hostů a tváří v tvář brankáři Dynama nemilosrdně zakončil po zemi.

Aby toho v současné situaci Dynama nebylo málo, minutu před koncem nacentroval Končal na Jakuba Navrátila, který přidal hlavičkou čtvrtou a poslední branku Mladé Boleslavi. Hosté tak závěr moc nezvládli.

Budějovičtí sehrají další duel Synot ligy na Střeleckém ostrově v sobotu 14. března. Čelit jim přijede FC Vysočina Jihlava. Výkop je naplánován na 17. hodinu.

FK Mladá Boleslav - SK Dynamo České Budějovice 4:1 (1:1)

Branky: 2. Wágner, 75. Skalák, 82. Skalák, 89. Navrátil – 28. Machovec. ŽK: 2:3 (Magera, Wágner - Škoda, Hála, Hanzlík). Rozhodčí: Hrubeš – Mokrusch, Černý. Diváci: 2648.

FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Navrátil, Hůlka (46. Zahustel), Bořil - Ďuriš (46. Ščuk), Vacek, Šisler, Skalák - Magera (73. Končal), Wágner. Trenér Karel Jarolím.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Janotka, Lengyel, Machovec (55. Hanzlík), Pešek - Kladrubský, Volešák (81. Linhart), Hála (67. Chrien), Benát - Varadi, Škoda. Trenér František Cipro.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FK Mladá Boleslav, fotbal, Synot liga, František Cipro, premiéra, prohra, BK Mladá Boleslav, HC Dynamo Pardubice, Jiří Skalák, Tomáš Wágner, Jaroslav Machovec, Jakub Navrátil, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Léčba Ciprem nefunguje. Dynamo nezvládlo závěrečnou patnáctiminutovku v Mladé Boleslavi  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.