Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberec je blíž titulu, na jihu jasně dominoval

Pokud sparťanští fanoušci a i sparťané samotní s nadějí očekávali, že by Liberec na jihu Čech mohl zaváhat a zdramatizovat tak čtyři kola před koncem situaci na čele tabulky, byli jistě zklamáni. Lídr české ligy byl v Budějcích jednoznačně lepší a po zásluze tu vyhrál 4:0.

Čtyřikrát za sebou Budějce v lize vyhrály a prakticky i teoreticky se zachránily. Tentokrát to na o titul bojující Liberec nestačilo, i když obránce Tomáš Řepka před utkáním tvrdil, že chce spolu s týmem pomoci Spartě k titulu. Bez operovaného Lengyela a kartami potrestaného Otepky to ale nebylo ono.

Byl to právě Řepka, který ve 22. minutě svým skluzem sestřelil ve vápně Breznaníka a hosté kopali penaltu. K její exekuci se postavil Štajner a bylo to 1:0.

Zvýraznění náskoku Liberce přišlo až po přestávce. V 59. a v 69. minutě se dvěma povedenými kopy trefil Srb Bosančič a bylo to 3:0. „Bosančič je na naší ligu špičkový fotbalista a v tomto utkání to jenom potvrdil,“ řekl po zápase trenér Dynama František Cipro.

Pro jeho tým ale brankový příděl ještě neskončil. Pět minut před vypršením řádné hrací doby se trefil Hadaščok. „Čtyři nula je opravdu moc, zaplaťpánbůh, že je to za námi,“ oddychl si po utkání Cipro.

Přitom jeho tým nehrál špatně, ale na hostech byla znát větší motivace. Přece jen zachráněný tým a tým, který hraje o titul, v přístupu k utkání to muselo být znát...

Po přestávce za stavu 0:1 mohli domácí srovnat krok po akcích Klesy, ale ani jednu slibnou příležitost nedotáhli do konce.„Budějce jedna nula prohrávaly, takže vrhly všechny síly do útoku, hrály na riziko, chtěly před domácím publikem rychle srovnat, ale nás druhý gól uklidnil,“ popsal po utkání Jaroslav Šilhavý, trenér Liberce.

Střelecky disponovaný Bosančič dal domácím po hodině hry lekci z produktivity. Nejprve povedenou trefou z trestného kopu zaskočil i jinak spolehlivého Daňka v brance, za deset minut rozhodl o osudu utkání obloučkem, který přeletěl příliš vyběhnutého budějckého brankáře a bylo to 0:3.

„Podle výsledku se to může zdát jako lehké utkání, ale nebylo to tak. Na druhou stranu Budějovice už byly před utkáním zachráněné, takže ta motivace byla na naší straně,“ řekl po utkání trenér Liberce Jaroslav Šilhavý. „Dali jsme jeden gól, po druhém jsme ovládli hru, takže si myslím, že to bylo zasloužené vítězství,“ přidal.

Liberec se zase o kousek přiblížil titulu, před Spartou drží tři kola před koncem náskok čtyř bodů.„Asi o jedno kolo. Samozřejmě jsme rádi, že jsme udrželi náskok před Spartou. Ta nás pátečním výsledkem dostala pod tlak, my jsme museli dokazovat, že jsme na čele ligy právem. To se nám povedlo. Teď se musíme připravit na domácí utkání se Slováckem, rozhodně nás také nečeká nic lehkého,“ uzavřel Šilhavý.

SK Dynamo České Budějovice – FC Slovan Liberec 0:4 (0:1)

Branky: 59 a 69. Bosančič, 23. Štajner (11), 85. Hadaščok. ŽK: 3:1 (Řezníček, Javorek, Machovec – Breznaník). Rozhodčí: Drábek – Wilczek, Páral. Diváci: 3337.

Foto: František Panec

Štítky FC Slovan Liberec, České Budějovice, Česko, AC Sparta Praha, SK Dynamo České Budějovice, Jaroslav Šilhavý, Tomáš Řepka, trenér, František Cipro, 1. FC Slovácko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec je blíž titulu, na jihu jasně dominoval  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.