Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Malšané si dali ojedinělý dárek. Hřiště s umělou trávou

Fotbalisté Malše Roudné mohli před vánočními svátky sotva dostat hezčí dárek, než který si nadělili v podobě nového hřiště s umělou trávou 3. generace. Vyšlo na zhruba 11 milionů korun, z nichž 9,9 milionu činila státní dotace a zbytek klub podle dotačních pravidel doplatil ze svých zdrojů.

V týdnu proběhla jeho úspěšná certifikace Komisí pro stadiony a hrací plochy FAČR. Její zástupce Jiří Křenek ho ohodnotil podle daných parametrů jako „velmi dobrý“.

„Těžko k tomu co dodávat. Jsme prostě šťastni, že se nám taková věc podařila. To jsou investice, na které amatérský klub, jako jsme my, může myslet jen ve skrytu duše. Nás ale drží zdravý klubismus a nasazení, práce všech, co se u nás kolem fotbalu točí. Za tu by se nemuseli stydět ani v profesionálním prostředí,“ říká Libor Šolc, předseda Tělovýchovné jednoty Malše Roudné.

Nová umělka, teprve čtvrtá na Českobudějovicku, vznikla rekonstrukcí zatravněné třetí hrací plochy a doplnila tak areál otevřený v červenci 2005. Tehdy v něm bylo jen jedno fotbalové hřiště a budova šaten s tribunou. Za těch deset let přibylo ještě druhé, rovněž automaticky zavlažované, klubovna, mládežnická Malšan Aréna s umělou trávou a tenisový kurt. A nyní velká umělka.

„V životě by mě nenapadlo, že za těch pár let velký areál sportovišti prakticky zastavíme. Už je v něm jen místo na univerzální kurt pro nohejbal a volejbal. Ten bychom zde jednou chtěli, aby měli lidé z obce kam chodit hrát. Rozhodující bude, kdy a kolik seženeme financí,“ dodává předseda Malše.

Nové hřiště s umělou trávou pomůže hlavně v zimě a při nepříznivém počasí. Usnadní trénování a odlehčí travnatým plochám. „Máme jedenáct týmů. Dva mužské a devět dětí a mládeže od čtyř do osmnácti let. To vtěsnat na vhodné plochy, když je mokro a bláto, je někdy velmi složité. Tyhle starosti nám teď odpadnou. Pro všechny to bude silný impuls. Už se těším, až se tady v lednu sejdeme k přípravě,“ říká František Mertl, šéftrenér mládeže a zároveň trenér divizních mužů.

Ti jsou jako nováček po podzimu třetí, starší dorost vede krajský přebor a starší žáci jsou ve stejné soutěži třetí. Končící rok 2014 měli Malšané po všech stránkách úspěšný.

Slavnostní otevření nové umělky Malše Roudné plánuje až na jaro.

Napsal Zdeněk Zuntych

Štítky fotbal, TJ Malše Roudné, hřiště, umělá tráva, Roudné, Vánoce, Fotbalová asociace České republiky, Jiří Křenek, krajský přebor, František Mertl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malšané si dali ojedinělý dárek. Hřiště s umělou trávou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.