Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Malšané znovu nebodovali, Hluboká otočila duel s Lažišti

V pátém kole A skupiny divize fotbalistů podlehlo Roudné před vlastními fanoušky Tachovu 1:3. Dalším dílem, v pořadí pátým, pokračoval také Chance krajský přebor, v němž Hluboká porazila Lažiště 5:2 a bezbrankovou remízu uhrály Jankov na hřišti Oseka a Rudolfov v domácím mači s Jindřichovým Hradcem.

O porážce Roudného rozhodl chabý výkon v první půli

Roudenští fotbalisté po dvou duelech na hřištích soupeřů, kde vyválčili tři body, se představili také na domácím trávníku, kde hostili Tachov.

Západočeský klub v předchozích zápasech obral o dva body Čížovou a plný tříbodový zisk si posléze připsal s Milevskem a rezervou Táborska. Rovněž i v utkání s Roudným Tachovští potvrdili, že se jim proti Jihočechům letos vskutku daří.

Již v 9. minutě se totiž ujali vedení po zaváhání stopera Průchy. Netrvalo dlouho a roudenský mančaft musel dohánět už dvougólové manko, když domácí nechali při rohu na zadní tyči zcela volného Dvořáka, který se hlavou nemýlil.

Do půle inkasovalo Roudné ještě potřetí z pokutového kopu, v závěrečných minutách úvodního dějství stačil snížit Fedorkiv.

„První poločas jsme prospali. Soupeře jsme posadili na koně individuálními hrubkami, kterých hosté dokázali využít. Hráli jsme bez nasazení, Tachov byl důraznější a jasně nás přehrál,“ hodnotil první pětačtyřicetiminutovku trenér Roudného František Mertl.

Do druhé půle vstoupilo Roudné mnohem aktivněji a dokázalo soupeře místy i zatlačit, nicméně jasnou gólovou příležitost už diváci neviděli.

„O přestávce jsme museli hráčům promluvit do duše a na hřišti to bylo znát. Za celý druhý poločas jsme Tachov do ničeho nepustili, ba naopak, dařilo se nám soupeře přehrávat. Bohužel ale ta převaha byla jen platonická, všechny naše akce končily u vápna,“ konstatoval kouč zelenobílých a pokračoval: „Naše hra snesla měřítko až po přestávce, o body jsme se připravili sami v první půli hloupými chybami a slabým výkonem bez nasazení.“

Malše Roudné - FK Tachov 1:3 (1:3)
Branky: 43. Fedorkiv - 9. Habart, 16. Dvořák, 39. Hudec (11)

Sestava Roudného: Jirkal - Kössl, Vrátil, Průcha, Matoušek - Kodras, Bíca (62. Vávra), Fedorkiv, Beránek, Lovička (79. Lerch) - Píša. Trenér František Mertl.

Ostatní výsledky 5. kola České divize A: Chrást - Rokycany 1:3, Čížová - Štěchovice 2:1, Nové Strašecí - Admira Praha 1:2, Přední Kopanina - Český Krumlov 1:1, Táborsko B - Doubravka 1:0, Milevsko - Aritma Praha 3:2, Benešov - Hořovicko 0:2.

Bodu ze hřiště nováčka si Jankovští cení

Hosté vstoupili do duelu lépe a jejich aktivitu mohl v 10. minutě přetavit ve vedoucí trefu Maxa, naštěstí pro domácí ale jeho povedený projektil jen těsně minul horní růžek branky. Za pět minut se dostal ke slovu i Osek, gólovou střelu domácího útočníka vykopával z brankové čáry jankovský stoper Lošek. Hra se poté uklidnila a diváci sledovali boj mezi šestnáctkami bez dalších výraznějších příležitostí.

Přestože i ve druhém dějství byl dál k vidění bojovný fotbal, oba celky mohly skórovat. Domácí hrozili především ze standardních situací a dlouhých autových vhazování, jankovská defenzíva ale vždy závaru před brankou odolala.

V 70. minutě měl Jankov možnost jít do vedení, přečíslení tři na jednoho ale vyřešil Štefl střelou, kterou domácí brankář zlikvidoval. Pár minut před koncem měl obrovskou příležitost Osek, domácí hráč však v nájezdu proti brankáři Hrubému selhal.

„Ačkoliv byl zápas vyrovnaný, domácí si svým stylem hry dlouhých nakopávaných míčů vypracovali nějakou tu šanci ke vstřelení branky a byli v tomto směru nebezpečnější. Jinak bylo utkání spíše bojovné, my jsme na můj vkus dost kazili a kromě téměř gólové střely Maxy v úvodu utkání a jedné šance ve druhé půli jsme si vyloženou příležitost nevytvořili,“ shrnul duel kouč Jankova Ivo Čech.

Poté ještě stačil ocenit hru nováčka: „Domácí mě překvapili, že se nesnažili o kombinaci, ale mají pro zvolený způsob hry vhodné typy hráčů a vlastně i rozměry hřiště tomu trochu pomáhají. Přestože v letošní vyrovnané tabulce bod není nijak výrazně znát, ten z Oseka je určitě dobrý.“

TJ Osek - SK Jankov 0:0

Sestava Jankova: Hrubý - Beránek, Lošek, Řezníček, Štěcha - Bürger, Bohoněk (46. Sedlic), Voráček, Klíma - Maxa (78. Nedvěd), Štefl (89. Novotný). Trenér Ivo Čech.

K obratu dopomohla další bouřka v kabině

Hráči Hluboké chtěli potvrdit cenný tříbodový zisk z Jindřichova Hradce proti nevyzpytatelným Lažištím. To se mužstvu z podzámčí nakonec podařilo, ale vítězství se nerodilo vůbec lehce.

Jako první se totiž prosadili hosté. Nejprve ve 24. minutě skóroval po standardní situaci Švec a za deset minut po něm zvyšoval po chybě v domácí rozehrávce hostující Vlk už na 0:2. Naději na tři body vykřesal těsně před poločasovým hvizdem hlubocký Pomeje, jehož trefa znamenala snížení na jednobrankový rozdíl.

S úvodním dějstvím samozřejmě nemohl být spokojený kouč Hluboké Milan Borový. „První půli jsme odehráli vlažně. Sice jsme se snažili hrát a diktovat tempo zápasu, ale kazili jsme spoustu přihrávek a všude byli pozdě. Soupeř pak dokonale využil našich chyb.“

V této sezoně začíná být v týmu Hluboké pomalu už tradicí, že trenéři musejí svým svěřencům o přestávce pořádně vyčinit, aby se kýžený výkon dostavil.

„Ještěže jsme alespoň snížili a nedoháněli dvougólové manko, to bylo jediné pozitivum,“ byl rád trenér Borový a dodal: „Už poněkolikáté jsme si museli o pauze důrazně vyjasnit několik věcí a díky bohu za to, že když už tyto nepříjemné situace nastanou, že se to na hřišti alespoň projeví.“

Hluboká totiž do druhé pětačtyřicetiminutovky vlétla jako uragán a během osmi minut brankami Maška a Marhouna skóre otočila. Opaření hosté za čtyři minuty inkasovali počtvrté, když se trefil Kurali. A aby toho nebylo málo, za dalších deset minut zvyšoval na konečných 5:2 Benhák.

„Vrátili jsme se k poctivé hře a nasazení, díky tomu jsme dokázali zápas otočit,“ zářil štěstím po skončení duelu kouč Borový.

TJ Hluboká nad Vltavou - FK Lažiště 5:2 (1:2)
Branky: 42. Pomeje, 49. Mašek, 53. Marhoun, 57. Kurali, 66. Benhák - 24. Švec, 34. O. Vlk

Sestava Hluboké: Brašnička - Štabrňák, Stráský, Antoš, Jonáš - Horejš - Mašek (85. Hrdý), Marhoun, Pomeje (78. Křiváček), Benhák - Kurali. Trenér Milan Borový.

Na Rudolfově měla na tři body obě mužstva

Jindřichohradečtí od úvodního hvizdu drželi balon na kopačkách častěji, měli více ze hry, ale v první půli měli vyloženější příležitosti fotbalisté Rudolfova. Tváří v tvář brankáři Hulíkovi se neprosadil Zach a neujala se ani hlavička M. Novotného, jehož pokus zastavila tyč. I proto se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

„Hosté hráli výborně, byl to doposud nejsilnější mančaft, proti kterému jsme nastoupili,“ pochválil hru soupeře trenér rudolfovských fotbalistů Zdeněk Čadek.

Ve druhém poločase se několikrát blýskli oba brankáři. Hulík znovu dokázal uspět v mini duelu proti útočníku Zachovi, na druhé straně pak domácí strážce tří tyčí Nárovec musel likvidovat několik závarů ve vlastní šestnáctce.

Do střelecké listiny se tak nakonec nezapsal žádný z hráčů a zápas skončil nerozhodným výsledkem. „Plichta je asi spravedlivá, i Hradec si vytvořil slibné šance, které ale neproměnil,“ rekapituloval Čadek.

SK Rudolfov - FK Jindřichův Hradec 1910 0:0

Sestava Rudolfova: Nárovec - Le, Gažák, Havliš, Dubský - M. Novotný (80. Dvořák), Syrovátka, Michal, Chlebuch - Antoš (60. Baščevan), Zach. Trenér Zdeněk Čadek.

Ostatní výsledky 5. kola Chance krajského přeboru: Dačice - Sedlice 2:1, Vodňany - Soběslav 1:1, Veselí - Dražice 1:0, Třeboň - Čkyně 3:1, Písek B - Prachatice 4:0.

Štítky fotbal, divize, krajský přebor, souhrn, 5. kolo, Hluboká nad Vltavou, fotbalista, Tachov, Roudné, Jankov, Osek, Jindřichův Hradec, Rudolfov, Lažiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malšané znovu nebodovali, Hluboká otočila duel s Lažišti  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.