Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Malše znovu bodovala, v přeboru se hrály jen tři duely

Fotbalisté divizního Roudného mají v úvodu jara slušnou formu. Ve třech zápasech získali svěřenci trenéra Františka Mertla pět bodů a v druhé části sezony zatím čekají na přemožitele. Do programu krajského přeboru zasáhla nepřízeň počasí a hned pět z osmi duelů muselo být odloženo.

V jihočeském derby se body spravedlivě dělily

Diváci v Roudném si o víkendu přišli na své. Obě mladá mužstva praktikovala rychlý fotbal a k vidění bylo i dost brankových příležitostí. Táborsko drželo míč na svých kopačkách častěji a bylo o něco fotbalovější, domácí mladíčci zase hrozili nebezpečnými brejky.

Jako první skórovali zelenobílí, když se po akci Trněného prosadil Fedorkiv. Na odpověď Táborska se čekalo jen sedm minut, po centru Práška srovnal hlavou Bakule.

I v dalších minutách se bylo na co dívat. Domácí Rosůlek na malém vápně promáchl a prázdnou branku tak netrefil. Po něm měl příležitosti Píša, míč z brankové čáry ale vytěsnili hostující obránci. A gól nepadl ani po střele jednoho z táborských hráčů, povedenou ránu zastavilo břevno domácí svatyně.

„Kluci zápas odmakali a do puntíku splnili, co jsme si řekli. Utkání bylo určitě kvalitní a fanouškům se hra nahoru dolu musela líbit. Jsme moc rádi, že zatím body sbíráme a doufám, že nám to vydrží co nejdéle. Teď nás čeká doma favorit soutěže Admira Praha, proti které nemáme co ztratit. Kluci se na utkání těší a určitě se poperou o dobrý výsledek,“ řekl po zápase kouč Roudného František Mertl.

TJ Malše Roudné - FC MAS Táborsko B 1:1 (1:1)
Branky: 20. Fedorkiv - 27. Bakule

Sestava Roudného: Jirkal - Lonsmín, Kössl, Bíca, Lerch - Trněný, Beránek, Píša, Růžička (77. Vávra) - Fedorkiv - Rosůlek. Trenér František Mertl.

Ostatní výsledky 18. kola České divize A: Aritma Praha - Benešov 0:2, Český Krumlov - Nové Strašecí 4:2, Tachov - Milevsko 2:0, Doubravka - Čížová 2:1, Hořovicko - Chrást 2:1, Admira Praha - Rokycany 3:0, Štěchovice - Přední Kopanina 2:2.

Výsledky 18. kola Chance krajského přeboru: Lažiště - Osek 3:2, Čkyně - Soběslav 3:0, Prachatice - Veselí 0:0. Odloženo: Dražice - Třeboň, Dačice - Rudolfov, Jindřichův Hradec - Písek B, Sedlice – Hluboká nad Vltavou, Jankov - Vodňany.

Foto: Milan Šíma, www.jihoceskyfotbal.cz

Štítky fotbal, divize, souhrn, 18. kolo, Malše, Roudný, František Mertl, krajský přebor, FK Admira Praha, okres Tábor, FC MAS Táborsko, SK Benešov, TJ Malše Roudné, Milan Šíma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malše znovu bodovala, v přeboru se hrály jen tři duely  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.