Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Měsíc a půl dlouhé čekání Dynama na gól skončilo

Konstatování v titulku je ale snad jediným pozitivem nedělního duelu mezi Českými Budějovicemi a Teplicemi. Ač trenér fotbalistů Dynama František Cipro avizoval, že z tohoto zápasu bere jeho tým pouze tři body, realita byla jiná. Ani desáté kolo Gambrinus ligy nebylo pro Jihočechy vítězné. Po nepřesvědčivém výkonu mohli být domácí rádi, že získali alespoň bod.

Poloprázdné tribuny na Střeleckém ostrově rozhodně neviděly od začátku fotbal oslnivé kvality. Úvodní branka padla z první vážnější šance, kterou vymyslel na levém křídle Mahmutovič. Jeho centr se dostal do vápna k volnému Antonínu Rosovi a ten odrazem o tyč Křížkovy svatyně poslal Teplice do vedení – 0:1. Nevýrazní Jihočeši na vedoucí branku hostů zareagovat nedokázali, a tak do šaten se šlo za nezměněného stavu.

Po pauze domácí fotbalisté přeřadili na druhý rychlostní stupeň a měli opticky více ze hry. Nejvíce byl ve druhé půli vidět brazilský záložník Sandro, který se blýskl několika nebezpečnými projektily, všechny však skvělý Grigar dokázal zlikvidovat. Ideální příležitost srovnat skóre dostali domácí v 69. minutě, když rozhodčí Hrubeš odpískal pokutový kop po ruce teplického Sivy ve vápně.

Míč si na penaltový puntík postavil Rudolf Otepka, jenž zahrává všechny standardní situace Dynama. V posledních zápasech však tento ostřílený středopolař předvádí podprůměrné výkony a tato činnost se mu vůbec nedaří. Nevyšvihnul se ani tentokrát - místo do branky pálil metr nad břevno. Po svém vystřídání pak okamžitě utekl do kabiny, jelikož ohlas tribun na jeho počínání nebyl zrovna pozitivní.

Čtyři minuty před koncem základní hrací doby se ale přeci jen domácí dočkali, když Sandrův centr zleva trefil přesně do teplické sítě Zdeněk Ondrášek. Zápas tak skončil remízou 1:1, která rozhodně Dynamu v jeho snaze o záchranu nejvyšší soutěže v Budějcích nestačí. Nyní jsou svěřenci Františka Cipra poslední, když jako jediný mančaft v první lize ještě nedokázali vyhrát.

Obsáhlejší reportáž z nedělního zápasu 10. kola fotbalové Gambrinus ligy vám Budějcká Drbna přinese v průběhu následujícího pracovního týdne.

SK Dynamo České Budějovice - FK Teplice 1:1 (0:1)

Branky: 86. Ondrášek - 11. Rosa. ŽK: 2:2 (Hudson, Klesa - Mahmutovič, Rosa). Rozhodčí: R. Hrubeš - Hájek, Marek. Střely na bránu: 4:7. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:9. Diváci: 2371.

Dynamo: Křížek - Novák (46. Sandro), Brezinský, Lengyel, Machovec - Hudson, Javorek, Otepka (74. Petráň), Chirkin (35. Stráský) - Klesa, Ondrášek. Trenér František Cipro.

Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Matula, Rosa - Siva, Ljevakovič - Kerič (90. Zoubele), Vachoušek (73. Čajič), Stožický (83. Vondrášek) - Mahmutovič. Trenér Petr Rada.

Štítky HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, FK Teplice, František Cipro, 1. česká fotbalová liga, Zdeněk Ondrášek, Rudolf Otepka, Antonín Rosa, Petr Rada, Střelecký ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měsíc a půl dlouhé čekání Dynama na gól skončilo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.