Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na jihu Čech startuje fotbalové jaro, přijedou Klokani

Fotbalisté Dynama České Budějovice mají před sebou první jarní domácí zápas v letošním ročníku Gambrinus ligy. V neděli na domácím hřišti na Střeleckém ostrově přivítají celek Bohemians 1905.

Tým Bohemians přezimoval na dvanáctém místě tabulky s příjemným ziskem devatenácti ligových bodů. Klokani by tak neměli mít se záchranou starosti, přesto hlavním cílem klubu je vyhnout se bojům o záchranu. Na předsezonní tiskové konferenci zástupci klubu řekli, že cílem bude hned v úvodu jara třikrát vyhrát, což by mělo stačit na záchranu.

Od rozdělení Československa se oba týmy v nejvyšší soutěži střetly devatenáctkrát a ve druhé lize dvakrát. Lepší bilanci vzájemných utkání mají Jihočeši, kteří se z výhry nad Bohemians radovali osmkrát. Pražané mají na kontě pět výher a zbývajících osm zápasů skončilo nerozhodně.

V posledních letech jsou na tom lépe ale klokani, kteří v posledních pěti zápasech dvakrát vyhráli a třikrát remizovali. Dynamo na výhru nad Bohemians čeká od března 2008. Právě utkání z 30. března 2008 bylo posledním zápasem, kdy Dynamo vyhrálo nad Bohemians doma na Střeleckém ostrově. Od té doby se na jihu Čech ve vzájemných duelech zrodily remízy 0:0 a 1:1.

Poslední vzájemný souboj obou celků vyzněl lépe pro Bohemians, kteří doma v Edenu vyhráli 2:1. Ve vyrovnaném zápase se jako první prosadil Bartek. Jihočeši sice dokázali Klesou na začátku druhé půle vyrovnat, avšak o tři minuty později rozhodl opět Bartek.

„Na podzim jsme sice na Bohemce prohráli, ale ve druhém poločase jsme je jasně přehrávali, věříme si i nyní před nedělním zápasem. Myslím, že si poradíme,“ říká před víkendovým soubojem Dynama s Bohemians asistent trenéra Jiří Lerch.

Jihočeši půjdou do zápasu nabuzeni remízou na hřišti Sigmy Olomouc. „Po nepovedené přípravě na nás byl velký tlak, a když jsme úvodní zápas s Olomoucí zvládli, atmosféra v týmu se samozřejmě hodně uvolnila,“ přiznává Lerch, který přesto v neděli očekává velmi složitý zápas se silným soupeřem: „Všichni si důležitost utkání uvědomujeme. Je nám jasné, že i když budeme hrát doma, tak nás nečeká nic lehkého.“

Tým Dynama se musí připravit hlavně na tradiční zbraně vršovických klokanů. „Bohemka hraje stále stejně. Její hra je založena na poctivosti, bojovnosti a důrazu. Pak přichází i ta fotbalovost,“ říká Lerch, jenž bude s trenérem Františkem Ciprem postrádat v neděli dlouhodobé marody Brezinského, Bakalu a Stráského. Navíc také vykartovaného Petra Javorka. „Ještě budeme přemýšlet, jak ho nahradíme, ale jako nejpravděpodobnější se zdá být zařazení Jakuba Řezníčka,“ říká Jiří Lerch.

Fotbalisté Dynama budou na neděli spoléhat také na podporu svých fanoušků. „V Olomouci vytvořili fanoušci domácímu týmu ve druhém poločase dobrou kulisu. Věřím, že podobné by to mohlo být i tady u nás. Velkým lákadlem by mohl být Tomáš Řepka a věřím, že dobrou pozvánkou by pro naše fanoušky mohl být i dobrý výsledek z Olomouce,“ dodává Jiří Lerch.

Napsal Aleš Strouha, www.dynamocb.cz
Fotografie ze zápasu se Sigmou Olomouc pro Budějckou Drbnu poskytl Lukáš Drštička

Štítky Bohemians 1905, SK Dynamo České Budějovice, Česko, SK Sigma Olomouc, 1. česká fotbalová liga, Jiří Lerch, Střelecký ostrov, Československo, Bakal, Tomáš Řepka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech startuje fotbalové jaro, přijedou Klokani  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.