Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Na Střeleckém ostrově vybojovali první jarní výhru

Dynamo je zpátky v boji o záchranu, když na Střeleckém ostrově porazilo Jablonec 2:1. Do vedení šli v první půli hosté, ale na branku Pázlera odpověděl ještě do přestávky Táborský. Po změně stran přidal rozdílový gól Petr Benát.

V brance Jihočechů se poprvé v sezoně představil Zdeněk Křížek, v jablonecké sestavě chyběl tvůrce hry Karel Piták.

Do první zajímavější šance se dostali hosté, když si Vaněk narazil s Kopicem a pěknou střelou pořádně prověřil Křížka. Poté to z dálky zkoušeli Kopic a znovu Vaněk, ale velké nebezpečí to pro domácí branku nebylo.

Domácí odpověděli rychlou akcí, kterou založil dlouhým odkopem gólman Křížek, pokračoval v ní Hora centrem do vápna, kde se k míči dostal Táborský, ale jeho pokus z otočky skončil nad břevnem.

Nebezpečnějším celkem byl Jablonec, po jednom z rohových kopů hlavičkoval Beneš a českobudějovický brankář musel míč vyrážet na roh.

Severočeši se úvodní branky dočkali po půlhodině hry, kdy z nepřesné přihrávky Rýdela resultoval rychlý brejk, ten táhl Vaněk, předložil míč Janu Pázlerovi a ten prostřelil Křížka.

Odpověď Dynama byla blesková. Ve 32. minutě získal míč Mkoyan, prostrčil ho na Iva Táborského, který míč špičkou nasměroval vedle brankáře Špita a vyrovnal - 1:1. Vstřelený gól domácí nabudil, ale z převahy do konce poločasu druhý gól vytěžit nedokázali.

Po změně stran se Jihočeši dočkali vedoucí branky. Hora se osamostatnil na pravé straně, na hranici vápna krásně uvolnil Petra Benáta, jenž prostřelil Špita.

Hosté reagovali na nepříznivý stav zvýšenou aktivitou a také dvěma střídáními, když nevýrazného Kopice nahradil navrátilec Čížek a ofenzivu přišel posílit Michal Hubník.

Jablonečtí měli územní převahu, ale obětaví Jihočeši se bez větších problémů bránili. Zůstalo tomu tak až do závěrečného hvizdu a Dynamo si tak připsalo první jarní výhru, která jej vrací zpátky do boje o záchranu.

„Utkání se mi po strašně dlouhé době hodnotí dobře, protože jsme ve velice důležitém zápase s kvalitním soupeřem získali tři body, které nás vrátily zpět do boje o záchranu. Důležitost duelu nám svazovala nohy a z naší strany to bylo hodně nervózní. Věděli jsme, že vzhledem k naší aktuální nepohodě to nebude moc o fotbalovosti a že to musíme urvat vůlí a nasazením. Doufám, že nám tohle pomůže i do dalších zápasů, protože všechna další utkání pro nás budou stejně klíčová jako to dnešní,“ řekl domácí kouč Pavol Švatner.

„Utkání se mi nehodnotí lehce. Podobně jako na Dukle jsme sedmdesát pět minut hráli my, patnáct minut Budějovice, přesto jim to stačilo na výhru. Soupeř byl efektivnější,“ doplnil svého protějška jablonecký trenér Václav Kotal.

SK Dynamo České Budějovice - FK Baumit Jablonec 2:1 (1:1)

Branky: 32. Táborský, 55. Benát - 30. Pázler. ŽK: 6:2 (Machovec, Mkoyan, Hanzlík, Javorek, Hora, Křížek - Kopic, M. Hubník, Beneš). Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Pospíšil. Diváci: 2976.

Dynamo: Křížek - Mkoyan, Lengyel, Machovec, Hanzlík - Hora, Rýdel, Benát, Malakyan (90. Linhart) - Řezníček (85. Klesa), Táborský (73. Javorek). Trenér Pavol Švantner.

Jablonec: Špit - Kysela (65. M. Hubník), Beneš, Štochl, F. Novák - Kopic (60. Čížek), Vaněk, Loučka, Eliáš, Pázler (76. Třešňák) - Zoubele. Trenér Václav Kotal.

Napsal Pavel Kortus ml., www.dynamocb.cz

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FK Baumit Jablonec, Gambrinus liga, Střelecký ostrov, HC Dynamo Pardubice, Zdeněk Křížek, Petr Benát, Ivo Táborský, Michal Hubník, Václav Kotal, Karel Piták

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Střeleckém ostrově vybojovali první jarní výhru  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.