Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nadcházející víkend bude na Složišti nabitý fotbalem

Následující víkend 15. a 16. března se ve Sportovním centru mládeže na Složišti odehraje celá řada mistrovských fotbalových zápasů. Před vlastními fanoušky se představí budějcká juniorka v dresu Strakonic, starší i mladší dorostenci a také starší žáci Dynama České Budějovice.

V sobotu budou v tréninkovém centru hrát týmy Strakonic a staršího dorostu U19 a ještě více fotbalu pak bude k vidění v neděli, kdy se ráno proti Dynamu nastoupí starší žáci Slavie Praha a následně odpoledne mladší dorostenci Sparty Praha.

Víkendový program na Složišti zahájí v sobotu 15. března v 10.15 hodin juniorka v dresech Strakonic, která se na umělé trávě střetne v rámci zápasu 19. kola České fotbalové ligy s Horními Měcholupy. Strakonice do jarní části sezony sice vstoupily porážkou na hřišti béčka Sparty (0:2), přesto byl výkon týmu příslibem do dalších bojů.

„S výsledkem zápasu na Spartě spokojený být samozřejmě nemohu, ale s předvedenou hrou a takovým naším vystupováním spokojený jsem. Klukům jsme před začátkem jara ale řekli, že hrajeme od nuly, takovou naší minisezonu. Proto bychom chtěli navázat na výkon na Spartě a doma uspět,“ říká trenér Strakonic Rudolf Otepka.

V sobotu odpoledne se od 14 hodin hraje na stejném hřišti zápas staršího dorostu kategorie U19 se Slovanem Liberec. „Vstup do sezony nám vyšel výborně a ve třech zápasech jsme uhráli sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu. Sérii dobrých výsledků bychom samozřejmě rádi v domácím prostředí prodloužili i proti Liberci,“ říká kouč staršího dorostu David Horejš.

Opravdová fotbalová nálož je pro fanoušky přichystána na neděli. Po obědě se na Složišti představí v zápasech mladšího dorostu fotbalisté pražské Sparty. Nejprve od 14 hodin kategorie U17 a následně od 16.15 hodin kategorie U16.

Ještě před tím dopoledne se také na umělé trávě střetnou starší žáci Dynama se Slavií Praha. Od 10 hodin týmy U15 a od 11.45 hodin týmy U14.

„Krásně se to sešlo tak, že se během prvního víkendu na Složišti představí elitní české kluby a fotbaloví fanoušci si rozhodně přijdou na své. Naším cílem samozřejmě bude ve všech zápasech zabojovat o ligové body. Kluci ve všech týmech jsou správně namotivováni a pevně věřím, že odehrajeme velmi dobrá utkání se šťastným koncem pro nás,“ dodává vedoucí trenér Sportovního střediska mládeže Radim Pouzar.

Jediné mládežnické celky, které se o víkendu představí mimo SCM Složiště, budou týmy mladších žáků U13 a U12. Ty čekají derby zápasy na hřišti Písku.

Víkendový program zápasů na Složišti

Sobota 15. března 2014

10:15 (UMT) SK Strakonice - Horní Měcholupy
14:00 (UMT) SK Dynamo U19 - Slovan Liberec U19

Neděle 16. března 2014

10:00 (UMT): SK Dynamo U15 - Slavia Praha U15
11:45 (UMT): SK Dynamo U14 - Slavia Praha U14
14:00 (UMT): SK Dynamu U17 - Sparta Praha U17
16:15 (UMT): SK Dynamo U16 - Sparta Praha U16

Napsal Aleš Strouha
Tisková zpráva

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, SK Strakonice, SCM Složiště, Strakonice, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec, Horní Měcholupy, BK Strakonice, Rudolf Otepka, David Horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadcházející víkend bude na Složišti nabitý fotbalem  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.