Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Novou budějckou posilou je zkušený Lukáš Jarolím

Fotbalové Dynamo nadále pokračuje v obměně a především posilování kádru v bojích o postup do Gambrinus ligy. Jihočeši vstoupí do následujících ligových bojů s dalším zkušeným fotbalistou v poli.

V uplynulém týdnu A tým opustilo hned několik středopolařů a právě na posílení zálohy se vedení Dynama zaměřilo. Po Martinu Vyskočilovi se Jihočeši dohodli na spolupráci s velmi zkušeným Lukášem Jarolímem, který naposledy působil v pražské Slavii.

Nyní se již jen dolaďují veškeré administrativní náležitosti tak, aby hráč byl k dispozici již na víkendový zápas s Vltavínem. V každém případě bude připraven na následující domácí zápas s Bohemians Praha.

„Lukáš je hráč, který má zkušenosti z náročných a vypjatých zápasů v bojích o titul nebo o sestup, ale také i z evropských pohárů. A právě tyto zkušenosti nyní chceme a potřebujeme v našem týmu zúročit, abychom splnili ten nelehký úkol, který před námi je, a to návrat do Gambrinus ligy,“ vysvětluje sportovní manažer Martin Vozábal.

Lukáš Jarolím (narozen 29. července 1976) začínal s fotbalem v šesti letech v pražské Slavii. Společně s otcem Karlem a bratrem Davidem odešli následně do Francie. V roce 1991 se vrátil zpět do Slavie, kde na něj ve velké konkurenci nezbylo místo.

Hostoval tedy v Chebu a krátce také v Českých Budějovicích. Poté přestoupil do Příbrami, kde se naplno prosadil a uplatnil svůj velký talent. V lednu roku 2003 přestoupil do francouzského Sedanu, avšak po roce zamířil do německého druholigového Fürthu.

V létě 2004 se vrátil do Čech a oblékal dres Uherského Hradiště, kde trénoval jeho otec. Na Slovácku zůstal i po otcově předčasném ukončení angažmá, avšak v létě 2005 ho následoval do Slavie.

Po soutěžním ročníku 2006/2007 mu skončila smlouva, kterou neprodloužil a jako volný hráč přestoupil do italské Sieny. V létě 2010 se pak vrátil zpět do pražské Slavie, kde působil až do konce loňské sezony.

Tisková zpráva

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Lukáš Jarolím, posila, SK Slavia Praha, 1. česká fotbalová liga, 1. FC Slovácko, Bohemians 1905, Martin Vyskočil, léto, 1. FK Příbram, Martin Vozábal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novou budějckou posilou je zkušený Lukáš Jarolím  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.