Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Penaltovou loterii zvládlo Dynamo lépe a je ve finále!

Druhá bitva o postup do finále byla daleko dramatičtější než první. S královehradeckými fotbalisty si to ale o vítězství v Tipsport lize rozdají hráči Dynama, kteří zvládli dramatický penaltový rozstřel s Bohemians a poslali loňské vítěze do boje o bronz.

Semifinálový duel načali lépe Pražané. V osmé minutě se z úhlu hnal na Křížka osamocený Lietava, brankář Dynama ale včasným vyběhnutím zastavil míči cestu do jeho sítě.

Klokani byli i nadále aktivnější, k žádné zásadní příležitosti se však probojovat nedokázali. Do zápisu o utkání se následně dostal budějcký Filip Vaněk, který viděl žlutou kartu.

Pětatřicátá minuta nabídla další šanci pro zelenobílé. Po rohu hlavičkoval Novakovič k levé tyči Křížka, ten ale svůj tým pohotovým zákrokem znovu zachránil. O pauze tak nebyl ani jeden z celků blíže postupu.

Po změně stran chtěl tento fakt změnit Rada, jenž se po rohovém kopu dostal k odraženému míči. S jeho střelou sice měl brankář Jihočechů problémy, nakonec ji však zkrotil.

O necelých deset minut později se na branku Dynama hnal Cicman, který ignoroval spoluhráče v lepší pozici a vzal zakončení na sebe. Jeho pokus Křížek v poklidu zneškodnil.

S přibývajícím časem se hra otevřela. Nejprve v jednasedmdesáté minutě mířil Pauschek jen lehce vedle svatyně, minutu nato chybovala obrana Bohemians a Benát tvrdou ránou zaklepal na tyč.

Blízko k otevření skóre byli pět minut před koncem druhé půle Pražané, ale ani čtyři dorážky nestačily k přesnému zásahu. Na závěr devadesátiminutovky dostali ještě žlutou kartu Rada a Švantner, to však bylo poslední, co se stalo v normální hrací době. Postupujícího tak musely určit penalty.

Rozhodující byla až pátá série. Souboj zkušených neustál Radek Šírl, který svůj pokutový kop neproměnil, naopak Jiří Kladrubský tíhu okamžiku zvládl a poslal Dynamo do finále Tipsport ligy. České Budějovice tak zítra nastoupí od 13 hodin proti Hradci Králové.

Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice 0:0, na pen. 4:5

Branky: Rozhodující penalta Kladrubský. ŽK: 1:2 (Rada - Vaněk, Švantner). Rozhodčí: Pechanec - Zeman, Blažej.

Bohemians Praha 1905: 1. poločas: Švenger - Bartek, Šekrle, Novakovič, Kalina . Moravec, Nerad, Jindřišek, Havel - Bratanovič - Lietava. 
2. poločas: Švenger - Pauschek, Novakovič, Reintam, Šírl - Cicman, Rada, Hubínek, Mosquera - Jarolím - Mikuš. Trenér Roman Pivarník.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Lima, Lengyel (69. Novák), Jarabica, Hanzlík - Linhart (62. Řezáč), Volešák (59. Švantner), Kladrubský, Benát, Vaněk (46. Kalod) - Škoda. Trenér Luboš Urban.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, fotbal, Bohemians, Praha, Tipsport liga, postup, finále, Bohemians 1905, Tipsport, Jiří Kladrubský, Lietava, Radek Šírl, FC Hradec Králové, Roman Pivarník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Penaltovou loterii zvládlo Dynamo lépe a je ve finále!  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.